≫ 

Da nije bilo nepravde bio bi prvi: Evo kako izgleda nova ATP lista posle Novakove titule u Tel Avivu

Đoković je zadržao sedmo mesto, ali je napravio bodovni pomak

  • 5

Novak Đoković je osvojio svoju 89. ATP titulu u karijeri, pošto je slavio u finalu Tel Aviva protiv Marina Čilića sa 2:0 (6:3, 6:4).

Pokazao je Novak da trenutni renking nije realan i da je posledica samo činjenice da mu je bilo zabranjeno da igra na dva Grend slema ove sezone, kao i na Mastersima u Majamiju, Indijan Velsu, Montrealu i Sinsinatiju, kao i da mu nisu uračunati bodovi osvojeni na Vimbldonu.

Kada se sve ovo sabere, Novak je ostao bez potencijalnih 10.000 poena, pa nije nikakvo iznenađenje što je trenutno 7. teniser sveta, iako bi najrealnije bilo da je i dalje prvi.

I dan posle titule u Tel Avivu, na novoj ATP listi, Novak je na 7. mestu, doduše sa 250 bodova više. Sada se približio Stefanosu Cicipasu na manje od 1.000 bodova.

Đoković ima 3.820 bodova, a Cicipas 4.810 na šestom mestu. Nova prilika Đokoviću da se dodatno približi je već ove nedelje, pošto će igrati na turniru u Astani gde je u igri 500 bodova, a gde je paklena konkurencija sa velikim brojem igrača iz Top 10.

Dve promene viđene su u T0p 10, Rafael Nadal je pretekao Kaspera Ruda na drugom mestu, pošto je Norvežanin ispao u četvrtfinalu Seula, koji je prošle godine osvojio, pa je izgubio 205 bodova.

Prvi je i dalje Karlos Alkaraz koji ima 6.740 bodova.

Takođe, u Top 10 se vratio i Hubert Hurkač, koji je na 10. mestu, a iz elitnog društva je ispao Janik Siner, koji je takođe izgubio bodove, jer je ispao u Sofiji u polufinalu, gde je takođe prošle godine osvojio titulu, pa je ostao bez 160 bodova.

Pogledajte u nastavku i kako izgleda Top 20 na ATP listi.

Novak Đoković, ATP Lista Printskrin: Atptour.com

Video: Ne mogu da ga zaustave i pored svih zabrana: Novak nakon pobede u Tel Avivu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sledece godine

    3. oktobar 2022 | 09:10

    Bice opet prvi!!!!!!!!

  • Праведник

    3. oktobar 2022 | 07:46

    Паметно, на ситно и са више муке али може се вратити прво место....

  • Kele

    3. oktobar 2022 | 09:56

    Realno Nole je još uvek prvi,naročito u srcima koji ga prate i vole. Papir je papir na njemu se briše i piše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA