≫ 

Alkarazova provokacija za Novaka pred mogući okršaj u Astani: "Nadal je najbolji igrač svih vremena"

Karlitos ponosan što su na vodeća dva mesta na ATP listi Španci

  • 15
Rafael Nadal

Foto: AP/Tanjug

Novi teniski broj 1, Karlos Alkaraz, započeo je svoju četvrtu nedelju kao prvi reket sveta, a na najnovijoj listi prvi pratilac mu je Rafael Nadal, koji je pretekao Norvežanina Kaspera Ruda na toj poziciji.

Alkaraz je posebno ponosan na činjenicu da su dva Španca na prvom i drugom mestu, a svoju impresiju podelio je na Tviteru.

- Dva Španca na vrhu rang liste! ponosan sam što delim ovaj trenutak sa Rafaelom Nadalom, najboljim igračem svih vremen! Idemo - napisao je Alkaraz uz zajedničku fotografiju sa Rafom.

Debata ko je najbolji teniser sveta nikad nije bila življa, a svako ima svoje argumente. Nadal je trenutno najbolji po jednom od najbitnijih faktora - broju Grend slem turnira, kojih ima 22, a prati ga Novak Đoković sa jednim manje, dok je sada već penzionisani Federer ostao na 20.

Ipak, Đoković ima bolji međusobni skor od Nadala i Federera, ima najviše Mastersa, najviše nedelja na prvom mestu, a nije mu bilo dozvoljeno ni da igra na ovogodišnjem Australijan openu i US openu, gde je bio favorit za titulu, pa je pitanje i kakav bi bio nejgov skor kada su Grend slemovi u pitanju.

Ova rečenica sasvim sigurno će Novaku biti dodati motiv na turniru u Astani, gde igra ove nedelje, a gde mu je jedan od potencijalnih rivala upravo Alkaraz, sa kojim bi mogao da igra u velikom finalu.

Video: Madar oduševljen Novakom: Ceo Izrael priča o njemu danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    4. oktobar 2022 | 09:42

    e mali balavac treba da zna da nije bilo nameštaljka onda bi još ti Alkatrazu trčao oko terena i bio negde na 18 mestu. Znači, pala mu sekira u med i opet nezadovoljan i ne crveni kad laže.

  • Kole

    4. oktobar 2022 | 09:50

    OK. Samo neka navede sva Novakova dostignuca,rekorde i sve ostalo i Nadalova i neka svima objasni,zasto i kako i nije problem.

  • 534

    4. oktobar 2022 | 11:18

    Za mene je Zvezda najuspešniji klub na svetu svih vremena. Ceo ostatak planete zna da nije. Mlad dečko a ništa pametniji od svog idola. I stil igre mu je isti. Malo pameti a puno snage.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA