Ministar odbio da komentariše da li će pustiti Novaka u Australiju, ali konačno stižu i dobre vesti!

Direktor AO ističe da su na dobrom putu da svi najbolji igrači budu na ovom Grend slemu u januaru

  • 2
Novak Đoković, Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je prošle godine proživeo pravi pakao i torturu u Australiji, gde je nepravedno bio zatočen nekoliko dana u hotelu užasa sa migrantima, a na kraju mu posle čitave sage sa suđenjem zabranjeno da učestvuje na Australijan openu, gde mu je onemogućeno da brani titulu.

Đoković je dobio medicinsko izuzeće i vizu za dolazak u Australiju, iako nije bio vakcinisan, pošto je imao medicinsko izuzeće jer je preležao korona virus neposredno pre toga.

Međutim, Novaka su političari iskoristili za svoju kampanju pred izbore, pa su se kola slomila na njemu.

Ipak, ta vlast je kasnije platila ceh na izborima, pa je Australija dobila novo rukovodstvo, koje je navodno spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju.

Podsetimo, Novak je u januaru deportovan iz zemlje i prema zakonu u Australiji, onemogućeno mu je da se vrati naredne tri godine zbog toga.

Ipak, to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće. Pošto je Aleks Hok, ministar koji je deportovao Novaka smenjen, postoji velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da napadne 10. Australijan open.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli dao je dobre naznake da bi Novak mogao da igra. On je u Melburnu bio na jednom biznis ručku, gde su ga ispitivali i novinari, a tom prilikom je rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

Kreg Tajli, Novak Đoković Kreg Tajli i Novak Đoković; Printskrin: Youtube/Australian Open TV

- Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvije drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

Ministar je takođe kontaktiran da povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to.

Đoković se poslednji put oglašavao oko australije u maju tokom Rolan Garosa.

- Da čuo sam vesti da se promenila vlast u Australiji. Ali, ne znam ništa o tome da li će mi viza biti vraćena ili će mi biti dozvoljeno da se vratim u Australiju.

U Australiji neće biti Rodžera Federera, koji se nedavno zvanično penzionisao, ali direktor Australijan opena veruje da će Rodžer u nekom momentu doći na ovaj turnir u drugačijem svojstvu.

- Neće biti ovde u januaru, ali ćemo ga vratiti u nekom svojstvu - rekao je Tajli.

Video: Madar oduševljen Novakom: Ceo Izrael priča o njemu danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    5. oktobar 2022 | 10:30

    Bilo bi lepo da pre početka turnira otkaže učešće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA