≫ 

Cicipas se mučio, ali ipak došao do četvrtfinala Astane: Grk odigrao meč bez brejkova

On je uz velike napore savladao 152. tenisera sveta

  • 0
Stefanos Cicipas, Danijel Elahi Galan Riveros Foto: AP/Tanjug

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, uspeo je da slavi protiv Luke Nardije sa 2:0 - po setovima 7:6, 7:6 u osmini finala turnira u Astani.

Kazakhstanski grad je opet pokazao da je poprište moćnog tenisa, te da će bilo kome biti teško da dođe do titule. U to se uverio upravo i Stefanos Cicipas, kome je bilo potrebno skoro dva sata tenisa kako bi došao do osam najboljih.

Njegov protivnik, Nardi, lošije je rangiran na ATP listi za 146 pozicije od njega, ali je ipak pružio veoma velik otpor. Njihog meč je specifičan i po tome što nije viđen nijedan brejk, tokom dvočasovne teniske predstave, viđene su tek dve brejk lopte, ali nijednu nisu iskoristili.

Kada se došlo do taj-brejkova, tamo je presudilo iskustvo trenutno 6. tenisera sveta, koji je bio koncentrisaniji i uspešno je oduzimao one "mini-brejkove", koji su ga doveli do pobede.

Podsetimo, turnir u Astani je video i moć Novaka Đokovića, koji je počistio Garina u prvom meču, dok je viđeno i jedno iznenađenje u vidu ispadanja Karlosa Alkaraza od Davida Gofana.

Video: Kadrovi pre Novakove pobede nad Garinom: Đoković nervozan duva u ruke i skakuće po svlačionici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA