≫ 

Mišo, majstore! Srbin režirao čudo, spasio šest meč lopti, potezom turnira izludeo Britanca

ne može ovo svako u ovakvom momentu da izvede

  • 0
miomir kecmanović Foto: twitter/TennisTV

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo turnira u Tokiju posle velike pobede nad Britancem Danielom Evansom u tri seta (6:3, 3:6 i 7:6), a velika je zbog načina na koji je došao do trijumfa - to je posebna priča sa ovog meča.

Miomir je uspeo nemoguće, bio je na kolenima, na patosu gotovo, Britanac je ga je imao u šaci i trebalo je samo da stavi tačku na pobedu u trećem setu.

Ali onda je Miša izveo jedan od boljih poteza karijere.

Pri rezultatu 1:1 u setovima, 5:4 i na prednost za Evansa, Britanac je imao "čistu" situaciju da reši meč. Posle servisa je naterao Srbina na defanzivu, potom je Kecmanović odgovorio i izašao na mrežu, a onda se dao u trk nazad pošto ga je Evans lobovao i, delovalo je u tom momentu, odigrao poen za pobedu.

Međutim, usledio je potez meča, potez turnira!

Miomir je jedino kako je i mogao u toj situaciju odigrao, kroz noge je probacio lopticu iza leđa, poslao je u polje rivala, a ovaj je bio toliko iznenađen majstorijom, da je umesto u potpuno nebranjeno polje, prebacio čitav teren i izbacio lopticu aut. Bila je ovo jedna od šest spašenih meč lopti Srbina koji je potom, sa čeličnim nervima i samopouzdanjem koje je dodirivalo nebo, okrenuo meč u svoju korist i potukao Biritanca.

Miša je imao dovoljno koncentracije i kvaliteta da završi posao, Evans je bio grogiran i poljuljan posle nadljudske borbe našeg majstora koji je odneo trijumf i zakazao duel sa Tijafoom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA