Legendarna teniserka precrtala Novakovo ime i zbog njega pokrenula novu kampanju

Sve zbog "nesporazuma" na internetu

  • 44
Novak Đoković, Australijan open 2023, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Legendarna američka teniserka Bili Džin King, osvajačica 12 Grend slem titula, pokrenula je novu kampanju u čijem centru pažnje se našao i prvi reket sveta Novak Đoković.

Amerikanki je, naime, zasmetalo to što se Novakovo ime pojavljuje ispred Štefi Graf svaki put kada se na internetu pretražuje "ko je proveo najviše vremena na prvom mestu."

- Moja nova omiljena kampanja: "Correct The Internet". To je globalna inicijativa pokrenuta da se isprave nepravde i da se žene u sportu učine vidljivijima. Kada pretražujete "ko je u tenisu proveo najviše vremena na prvom mestu" uglavnom kao rezultat izađe Novak Đoković, a zapravo činjenice govore da je to Štefi Graf - poručila je Bili i precrtala je Noletovo ime.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Billie Jean King (@billiejeanking)

Štefi je sa 377 nedelja svakako provela najviše vremena gledajući i žene i muškarce, dok je Novak sa 375 odmah iza nje i vrlo brzo će je preteći.

- Novak će uskoro preuzeti prvo mesto, ali je bitno da se prepozna Stefani i da joj se oda čast koju ona zaslužuje - dodala je Bili Džin King.

Video: Kosi tata, kosim i ja: Trešti sa terse u Melburnu dok Srđan Đoković slavi 10 Novakovu titulu na AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    4. februar 2023 | 10:04

    A nikako da neko od legendi tenisa spomene Moniku Seleš i užas koji joj se desio.inače,da tako nije bilo,ne bi rekord imala Štefi.

  • Zvele

    4. februar 2023 | 09:57

    A Novaka tako zabole što ga je neka tamo amerikanka precrtala. Evo sad nam javio mnogo se potreso 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Ma ima bre još da vas teroriše do iznemoglosti. Nole ponos srpskog roda ❤️🇷🇸💪❤️🇷🇸💪❤️🇷🇸💪

  • Soko

    4. februar 2023 | 09:56

    Za tri nedelje biće samo Novak na prvom mestu ispred Štefi Graf.Kako vidimo kampanja ove Amerikanke se završava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA