ITALIJANI POSLE PORAZA OD SRBIJE: Zaslužili smo vajld kard, tražićemo je!

Italijanska košarkaška javnost uverena da bi njihov tim, uprkos porazu od Srbije, trebalo da se nađe na SP u Španiji

  • 4

Teško je košarkašima Italije pao poraz od selekcije Srbije u borbi za sedmo mesto i plasman na SP u Španiji. Igrali su ''azuri'' odlično sve do četvrtfinalnih borbi, ali je posle toga usledio pravi potop.

Međutim, ako se realno sagleda situacija, imali su priliku da protiv Španije krenu nekim drugim putem, ali su ''pošto-poto'' želeli da pobede ''furiju'' i izbegnu Srbiju u četvrtfinalu. Ipak, od Srbije se nije moglo pobeći, a neodlazak u Španiju i te kako je pogodio košarkašku javnost u Italiji.

Uzimajući u obzir da će FIBA za naredno SP dodeliti četiri ''vajl karte'' Italijani su se dan posle poraza za sedmo mesto javno oglasili kako oni najviše zaslužuju to mesto.

- Čast svim selekcijama (Grčka, Turska, Rusija), ali mi smo najviše zaslužili da se nađemo u Španiji. Prva smo selekcija ispod crte, a možemo da se pohvalimo i odlično organizovanim prvenstvima za mlađe kategorije. Takođe smo i peti na rang listi - rekao je predsednik italijanske košarkaške federacije Fip Petrući, očigledno hvatajući se za poslednju slamku.

Možda bi Italijani stvarno i trebali da dobiju ''vajld kard'' kao nagradu što nisu namestili meč protiv Španije (za razliku od protivnika, iako su imali priliku za to u poslednjim trenucima meča.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bunt!

    22. septembar 2013 | 11:12

    Xaxaxa...ceo zivot navikli da se provlace

  • delije1989

    22. septembar 2013 | 12:00

    Zaslužili ste pre svega da puknete od spanije

  • Sasha

    22. septembar 2013 | 11:06

    Nadam se da će je dobiti, s obzirom ko im je sve nedostajao oni dogodine mogu bez problema do medalje. A uz to bili su odlični i ovako oslabljeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA