PROŠAO SAM KROZ PAKAO: Ispovest Srbina kome je prestao da se diže!

Već godinu dana imam problem s postizanjem erekcije. U vezi sam s devojkom već tri godine. Kad se to desilo prvi put, nismo se uzbuđivali. Ona nije insistirala na razgovoru niti sam ja želeo da pričam o tome. Međutim, situacija se ponavljala. Osećao sam se grozno

  • 22

Istraživanja o erektilnoj disfunkciji su pokazala da u Srbiji svaki drugi muškarac između 47 i 70 godina starosti ima problem sa postizanjem i održavanjem erekcije.

Ovaj problem ne samo da muškarce čini frustriranim utiče i na njihove dame koje sve češće uskaču u tuđe krevete. Rešenje za ovaj problem najbolje je potražiti kod lekara.

Beograđanin N. V. (46) imao je slično iskustvo.

- Već godinu dana imam problem sa postizanjem erekcije. U vezi sam sa devojkom već tri godine. Kada se to desilo prvi put, nismo se uzbuđivali. Ona nije insistirala na razgovoru niti sam ja želeo da pričam o tome. Međutim, situacija se ponavljala. Osećao sam se grozno. Neopisivo. Počeo sam da izbegavam sve što je nagoveštavalo daćemo ona i ja završiti u krevetu. Nije mi padalo na pamet da potražim lekarsku pomoć. Mislio sam da je to samo faza. Gubio sam samopouzdanje, a mogao sam da izgubim i devojku - priča N. V.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

On kaže da je nakon toga sebi priznao da ima problem i otišao je kod lekara.

- Posle suza, straha, osećaja manje vrednosti, obećao sam devojci da ću otići kod lekara. I uradio sam to. Pronašli su mi šećernu bolest. Dobio sam terapiju i sada je sve u redu - kazao je on.

Dr Aleksandar Janičić, orolog u Kliničkom centru Srbije, potvrđuje rezultate istraživanja i objašnjava da su uzroci erektilne disfunkcije psihogeni i organski, a da je najgora stvar što tek 10 odsto pacijenata potraži pomoć lekara.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Ako u ovom času već tri meseca nemate erekciju ili je nezadovoljavajuća, vreme je da potražite pomoć. Svakodnevno imamo pacijente koji se stide da pričaju o svom problemu. Muškarcima koji imaju taj problem poljuljano je samopouzdanje i imaju strah od neuspeha. To ih dovodi u inferioran položaj i izbegavaju odnose sa partnerkama - objašnjava Janičić.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veliki drmr

    6. maj 2015 | 13:28

    Prijatelju ti sa 46 godina si vec trebao da imas troje dece a ne devojku s kojom si 3 godine u vezi..

  • 123

    6. maj 2015 | 15:05

    Ako je muškarac od 50-tak godina oženjen i praktikuje sex samo sa svojom ženom (npr.15 god u braku),normalno je da će imati problem sa erekcijom jer čime više može svoja žena da ga "inspiriše"?!? Ali ako ponekad malo "švrlja" ,u svojoj ženi će prepoznati neku "drugu" i opet će biti sve u redu! Bar je tako kod mene-znam iz iskustva!

  • Pera kojot

    6. maj 2015 | 15:51

    Šta da rade normalnim kojima sve funkcioniše ali imaju frigidne žene pored sebe, plus posao i obaveze koji ne daju vremena za ništa sa strane, e to je pakao,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA