≫ 

Srbin u 15. satu poduhvata: Iz Novog Sada pliva ka Beogradu (FOTO)

Ako nastavi ovim tempom, i u slučaju da se uslovi na Dunavu ne promene, u Beogradu je večeras - rekao nam je čovek iz njegove pratnje

  • 25

Zoran Sremac, padobranac iz Zrenjanina, kome je želja bila da prepliva Lamanš, ovog jutra krenuo je u srpsku pustolovinu na deonici dugoj 85 kilometara, od Novog Sada do Beograda.

SOFIJA JE PREPLIVALA OHRIDSKO JEZERO PO MRAKU ZA DESET I PO SATI: Bilo mi je hladno, ali sam uspela zbog samo jedne stvari (FOTO)

On je jutros oko pola četiri uskočio u Dunav kod novosadskog "Oficirca“, a u trenutku pisanja teksta se nalazi kod Starog Slankamena. Plan je da iz vode izađe na Zemunskom keju, nakon ukupno 15, 16 sati plivanja.

- Plivam za Li, ljubav mog života, i dve Andree, za svoj mali raj. To je jedino šta običan čovek može da uradi da pokaže onima koje voli koliko su posebni, za šta vredi živeti i za šta se vredi boriti.

- Svi mi svakoga dana vodimo male bitke za naše voljene, a kažu da vredimo onoliko koliko nas oni, koji nas vole, naprave da vredimo. Ovo je moj način. Duboko sam inspirisan i ljubavlju roditelja kojima bi ove godine bilo 50 godina braka – rekao je Zoran Sremac pre početka neobične akcije.

O njegovom zdravsttvenom stanju, bezbednosti i logističkoj podršci brigu vodi veteran srpskog padobranstva i jedan od najboljih ronilaca u zemlji Rade Veselinović Gale iz Beograda.

- Zoran pliva neprekidno i za sada se oseća dobro! Ako nastavi ovim tempom, i u slučaju da se uslovi na Dunavu ne promene, u Beogradu nas očekujte za nekih pet sati - rekao je Gale i duhovito dodao da mu i dalje nije jasno zašto se njegov priijatelj i kolega odvažio na ovakav čin.

A ovo je ruta koju je hrabri padobranac rešio da prepliva:

Printskrin: Google Maps Printskrin: Google Maps

(S.I.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Масно Србин

    14. septembar 2016 | 14:32

    Зашто није кренуо од Београда ка Новом Саду,узводно? Шалим се,свака част!

  • Dusan silni

    14. septembar 2016 | 19:28

    Kao nije nesto pa ajde udji u Dunav pa plivaj bilo koji stil pa da vas vidim. Svaka mu cast bravo!!!

  • Nemanja

    14. septembar 2016 | 14:04

    Dokoni pop i jariće krsti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA