Suđenje za Tatona odloženo, Tatonovi plaćaju

Sud je odlučio da troškovi današnjeg odlaganja ročišta padaju na teret tužioca - odnosno Tatonovih, jer njihov punomoćnik nije blagovremeno podneo sudu zahtev za odlaganje suđenja, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić

  • 3

Ročište u sporu po tužbi porodice francuskog navijača Brisa Tatona, koji je u Beogradu 2008. nasmrt pretučen, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 20. novembar zbog izostanka punomoćnika Tatonovih.

 

Sud je odlučio da troškovi današnjeg odlaganja ročišta padaju na teret tužioca - odnosno Tatonovih, jer njihov pumonoćnik nije blagovremeno podneo sudu zahtev za odlaganje suđenja, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić. Sud je početkom ove sedmice saopštio da je punomoćnik Tatonovih advokat Slobodan Ružić tražio odlaganje ročišta zakazanog za danas, zbog unapred zakazanih obaveza, ali da će sud odluku o tome doneti na ročištu.

 

Tatonov otac Alan, majka Suzan i sestra Veržin traže tužbom od Republike Srbije, odnosno MUP-a odštetu za pretrpljene duševne bolove od 300.000 evra, tvrdeći da srpska polcicija nije gotovo ništa uradila da spreči tragediju.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova u celosti osporava zahtev za naknadu štete porodice francuskog navijača, tvrdeći da je policija preduzela sve neophodne mere da se spreči nasilje navijačkih grupa.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boka

    4. septembar 2013 | 23:22

    Odsteta za pretrpljenu dusevnu bol nije zadovoljenje pravde, vise lici na pijacnu trgovinu.

  • paokara

    4. septembar 2013 | 21:55

    Pravda i istina za grobare ! ! !

  • gost

    5. septembar 2013 | 07:34

    Lincovali im i masakrilali dete i jos treba da placaju, sramota za Srbiju, samo vicite " pravda za tog i tog Bolida" a od prave istinske pravde i reda u Srbiji nema nista, postali smo taoci celavih, nabildanih patriotskih huligana , budala i kretena. Koji imaju pokrovitelje u vrhovima izvrsne vlasti, u crkvi, u sportskim institucijama to je nasa realnost, da nam banda budala govori, unistava fasade sa grafitima "pravda" "pravda" "pravda" , a kada pravda za postene ljude, radnike, decu, kada?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA