Bošnjačka elita kupuje vile i stanove u Turskoj

Agenti za nekretnine tvrde da se traže ekskluzivni objekti, vile s bazenima, ali i studentski stanovi u najužem centru Istanbula. Ponuda je velika, a najjeftiniji stan košta 1.300 dolara po metru kvadratnom

  • 4

Bosanci i Hercegovci samo prošle godine su u Turskoj kupili nekoliko stotina stanova, a agencije za prodaju nekretnina u Istanbulu, Izmiru, Antaliji i drugim turskim gradovima doživljavaju pravi procvat.

Agenti za nekretnine tvrde da se traže ekskluzivni objekti, vile s bazenima, ali i studentski stanovi u najužem centru Istanbula.

Kako piše "Dnevni avaz", kupovina nekretnina u Turskoj hit je i među bošnjačkom političkom elitom, koja na taj način, daleko od očiju javnosti, investira sumnjivo stečeni novac. Edin Batlak, direktor agencije "Agensyplus" koja prodaje stanove u Turskoj, kaže da u Istanbulu najjeftiniji stan košta 1.300 dolara po metru kvadratnom.

- Veoma je velika ponuda. Istanbul je interesantan, kao i stanovi koji izlaze na more, od Egejskog pa naniže. Samo prošle godine, u devet meseci, BiH građani kupili su više stotina stanova u ovoj zemlji - kaže Batlak.

List navodi imena političara i privrednika koji, prema njihovim izvorima, imaju stanove u Turskoj, ali zvaničnih informacija u institucijama o ovim kupovinama nema, jer ih političari ne navode u imovinskim kartonima, a BiH nema agenciju koja bi ispitala njihovu imovinu.

Mnogi smatraju da ti bošnjački političari na taj način osiguravaju sebi i svojim porodicama "rezervnu domovinu". Prema nepotvrđenim informacijama, za kupce iz BiH u Turskoj postoje i određene olakšice.

U "Agencyplusu" nisu želeli da otkriju imena svojih klijenata, ali su potvrdili da se manje-više radi o poznatim ličnostima iz BiH.

Batlak veli da je Istanbul veoma poželjan za njihove klijente, a pogotovo je interesantan za one ljude koji nameravaju da šalju decu na fakultete. Naši objekti smešteni su u blizini univerziteta i obrazovnih objekata, dodao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA