SBB postaje četvrti mobilni operater u Srbiji

U Ratelu navode da će SBB koristiti mrežu nekog od tri mobilna operatera na osnovu ugovora koji sa njim bude zaključio. U SBB-u potvrđuju da završavaju sve tehničke pripreme

  • 5

Srbija će uskoro dobiti četvrtog operatera mobilne telefonije i to će biti kompanija SBB (Srpske kablovske mreže).To znači da će "Telekom", Telenor i VIP dobiti dodatnu konkurenciju.

Kako kažu u Ratelu, SBB je dobio odobrenje da počne da pruža i ovu vrstu usluge, ali, kako objašnjavaju, nije mu dodeljena klasična licenca za mobilnu telefoniju, već odobrenje da bude "virtuelni operater za javne telefonske usluge".

Slobodan Marković, IT stručnjak, kaže da će pojava novog operatera fiksne telefonije dodatno uticati na konkurenciju i da će doneti koristi, pre svega, krajnjim korisnicima.

- Pitanje poslovne politike SBB-a je kada će početi da pruža ovu uslugu i na koji način. Ono što je običaj je da virtuelni operateri ne ciljaju na najširu populaciju, već se fokusiraju na neki segment tržišta. Tako je, na primer, u Hrvatskoj jedan takođe virtuelni operater napravio ponudu u kojoj cilja na one korisnike koji uglavnom koriste internet, a manje druge usluge - objasnio je on.

U Ratelu navode da će SBB koristiti mrežu nekog od tri mobilna operatera, na osnovu ugovora koji sa njim bude zaključio.

Bez obzira na to, kada se SBB bude dogovorio sa nekim od tri mobilna operatera i bude počeo da pruža uslugu mobilne telefonije, to što je on virtuelni operater neće se odražavati na korisnike. Za njih će sve biti isto kao da su korisnici bilo kog drugog operatera mobilne telefonije.

U SBB-u potvrđuju da završavaju sve tehničke pripreme za start mobilne telefonije.

Odobrenje Ratela smo dobili, imamo i svoju numeraciju, kao i ugovore sa drugim operaterima. U poslednjoj smo fazi testiranja servisa s ostalim operaterima i očekujemo da ćemo moći da počnemo da pružamo ovu uslugu do kraja godine - kažu u SBB-u.

(Telegraf.rs/ Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    6. septembar 2013 | 18:51

    A Ratel je bas institucija,8 meseci im trebalo da pročitaju moju reklamaciju i da odgovore u stavu"jebi ga ne znamo mi nista".

  • Lud Zbujen

    6. septembar 2013 | 17:30

    He he pa kome je Telenor i Vip ponudio da predje kod njih o cemu vi to a Sbb se cuje kao da zovete sa Marsa

  • TRJOVAN

    7. septembar 2013 | 01:42

    SBB, nadam se da ce biti dobri u mobilnoj tehnologiji kao sto su dobri u kablovskim mrezama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA