Ko nudi Srpkinjama posao modela za 60.000 nedeljno? (FOTO)

Tragom uličnog oglasa u kojem se devojkama od 18 do 25 godina nudi posao webcam modela za 60.000 dinara nedeljno, ekipa Telegrafa kontaktirala s oglašivačem i evo šta smo saznali

  • 17

Na skoro svakoj od gradskih autobuskih stanica možete da naletite na oglase u kojima se nude povoljne usluge krečenja, izvođenja molerskih radova, prevoza pri selidbama. No u zavisnosti od toga gde čekate autobus, može da vam se desi da naiđete i na malo atraktivnije oglase, na primer - za posao iz snova!

Ekipa Telegrafa naišla je baš na takav... I to okačen ni manje ni više nego na banderi, a u njemu nude posao koji se plaća između 25.000 i 60.000 dinara nedeljno!

U opisu stoji "Radite kao webcam model", što bi u slobodnom prevodu značilo kao onlajn manekenka. Poslodavac je navodno beogradski studio, a pravo prijave (mobilnim ili mejlom) imaju isključivo "punoletne devojke, bez iskustva, koje dobro znaju engleski jezik". Anonimnost je, razume se, zagarantovana, a prijave se obrađuju uz strogu diskreciju.

Ne treba vam zavidan koeficijent inteligencije da biste shvatili o kakvom se poslu zapravo radi, no ne bismo se bavili ovim poslom da nismo rešili da proverimo celu stvar, i to iz prve ruke.

Na broj istaknut u sumnjivom oglasu javlja mi se muškarac koji sa izraženim akcentom insistira da razgovara na engleskom. Predstavlja se kao Džon.

Padaju prvi komplimenti, kako imam lep glas i dobar vokabular, a onda sledi pitanje koliko imam godina i čime se bavim. Kažem da mi je 24 godine, da radim u butiku i da sam svojevremeno počela da studiram engleski, ali da sam napustila studije jer mi nije išlo.

Iz njegove reakcije shvatam da sam izabrala pravu priču. Prilično elokventni Džon, sasvim očekivano, počinje razgovor o poslu od - novca.

- Ovo je lep posao. Mi smo objavili da je plata od 25.000 dinara nedeljno, ali istina je da devojke koje rade za nas zarade neuporedivo više. Ništa ne obećavamo, jer smo poštena kompanija, ali plata uglavnom - nije fiksna! Uveravam vas da ovu okvirnu početnu sumu može da zaradi svaka devojka!

Ubrzo saznajem i kako bi izgledalo moje buduće radno mesto iz snova.

- Ti bi sedela do jedne osobe, koja bi kucala na komjuteru i imala kameru u rukama. Na tebi bi bilo samo da gledaš direktno u objektiv i da budeš slatka i izazovna... Ne bi tu bilo ničeg sramnog. Muškarci vole da gledaju lepe devojke i njihove gole grudi...

Ubacujem se u njegov monolog komentarom kako sam mislila da ću kao model reklamirati neke haljine. Džon me prekida pravdajući se kako bi bilo lepo kada bih htela da se skinem, ali "samo malo" i kako to ne moram da radim ako neću.

- Nikoga ni na šta ne prisiljavamo! Mnogo devojaka nam se javilo, ali kada su čule da bi trebalo malkice da se skinu, većina njih je odustala... Zaista ne razumem zašto. Zvuči kao da je reč o pornografiji, a nije... To je više zabava! Ako hoćete, mogli bismo da se nađemo negde u nekom kafiću u centru grada da se dogovorimo o svemu. Mogli biste i da upoznate ekipu mladića koji bi radili sa vama. Eto, pa vi razmislite...

I razmislili smo... Oglas je zvučao više nego "providno", saznali smo ono što smo i očekivali od oglasa ove prirode, međutim, ono što nas je svakako iznenadilo je otvorenost sa kojom se mlade devojke od 18 do 25 godina na svakom koraku vrbuju za ovakve poslove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djokica

    13. septembar 2013 | 00:09

    I šta ste saznali i šta je to "providno"? Ako niste znali ovo je totalno legalno i ovakvih sajtova gde se devojke za novac skidaju ispred web kamera ima na hiljade na netu i neke od njih stvarno zaradjuju neverovatno veliki novac. Možda nije moralno, ali nije ni nelegalno.

  • xoxo

    12. septembar 2013 | 23:48

    Pisite sto vise ovakvih clanaka! Odlicno...

  • Урош

    13. septembar 2013 | 01:35

    То се заснива на принципу зараде преко реклама. Значи, ја сада теби кажем да се скидаш, и да се снимаш, то гледа напаљен народ, и сајт је популаран, популарни сајтови продају рекламни простор, и зарађују велике паре, део тога иде екипи, за одржавање сајта, део девојкама, а део власнику. Шта је ту лоше? Што наше ''фине" девојке не желе да рмбаче, јер немају школу, већ одмах зине д**е ж, када виде велику плату, и у опису радног места ,,модел". Маните се те приче. То је легално. Наравно, девојке без уговора, и аванса, ништа не би смеле да почињу, али, о томе нико не размишља, како да се можда и нешто среди, и да се заради који динар, већ сви у глас, као овце, једно те исто..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA