Euleks održao komemoraciju poginulom kolegi (FOTO)

- Duboko sam uveren da će naša policija i sudsko osoblje, u saradnji sa Kosovskom policijom i pravosudnim organima Kosova, sprovesti temeljnu istragu tragičnog događaja - rekao je komandant za civilne operacije EU Hansjerg Haber

  • 4

Komandant za civilne operacije Evropske unije Hansjerg Haber doputovao je na Kosovo radi održavanja komemoracije povodom smrti Audriusa Šenavičiusa, pripadnika Euleksa koji je ubijen u napadu na severu Kosova.

Hansjerg Haber se u pratnji šefa misije Euleksa Bernda Borharta obratio osoblju Euleksa u Mitrovici i Prištini.

Minutom ćutanja u glavnom štabu Euleksa u Farmedu u Prištini Euleksovo osoblje zajedno sa šefom Euleksa Berndom Borhartom i Hansjerg Haberom odalo je poštu ubijenom kolegi.

Haber je u svom obraćanju rekao da je došao na Kosovo da "izrazi svoju solidarnost i saućešće i da se, zajedno sa vama, prisetim našeg poginulog kolege Audriusa Šenavičiusa".

- Ovo je tragičan događaj i važno je da znate da imate podršku i poštovanje najviših rukovodećih nivoa u Briselu. Duboko sam uveren da će naša policija i sudsko osoblje, u saradnji sa Kosovskom policijom i pravosudnim organima Kosova, sprovesti temeljnu istragu tragičnog događaja - rekao je Haber.

U sedištu glavnog štaba Euleksa otvorena je knjiga žalosti u kojoj su svoje izraze saučešća Ariusovoj porodici upisale kolege iz Euleksa, zvaničnici kosovskih institucija, predstavnici diplomatskog kora, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Audrius je bio carinski službenik Euleksa koji je radio u sastavu redovnih smena na prelazima na severu. Prvi put je u misiji radio u periodu od aprila 2010. do maja 2011. godine kao službenik za carinske prihode, a na svoje drugo radno mesto carinskog službenika stupio je u avgustu 2012. godine. Pre zaposlenja u Euleksu, on je bio Viši carinski inspektor Odeljenja litvanske carinske u Klajpedi. Audrius je za sobom ostavio suprugu i dva sina.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA