Dejan Mijač otvorio 47. Bitef

Reditelj Dejan Mijač otvorio je u 47. Bitef , na kome će do 1. oktobra u takmičarskoj selekciji biti izvedeno 11 predstava iz Mađarske, Češke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

  • 1

U Pozorištu na Terazijama večeras je svečano počeo 47. Bitef, koji je pred mnogobrojnom publikom otvorio reditelj Dejan Mijač.

Glavni program Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala započeo je predstavom "Before Your Very Eyes" nemačko-britanskog kolektiva "Gob Skvod" iz Berlina, u koprodukciji sa teatrom Campo iz Belgije.

Do 1. oktobra u Beogradu i Novom Sadu u takmičarskoj selekciji biće izvedeno još 11 predstava - iz Mađarske, Češke, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Selektori su i ove godine bili umetnički direktor Bitefa Jovan Ćirilov i rediteljka Anja Suša.

Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu dodeliće međunarodni žiri čiji je predsednik dramaturg iz Nemačke Kristijan Holchauner. Festival se održava pod sloganom "Teško je biti", ali će i ovoga puta imati tradicionalne prateće programe - Bitef polifonija, Bitef na filmu i druge.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    23. septembar 2013 | 01:13

    Dokle će ova Anja Suša da bude selektor?? Drugo je Ćirilov, legenda, vreme je da se ona menja i skida odatle!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA