POKOLJ: Vukovi rastrgli 70 ovaca

U toru Marinka Dragaša u Mošćenici, naselju između Siska i Petrinje, vukovi su rastrgli 70 ovaca. Meštani su prestrašeni, a policija preduzima mere iz svoje nadležnosti

  • 8

Vukovi su rastrgli sedamdeset ovaca u toru Marinka Dragaša u Mošćenici, naselju između Siska i Petrinje, što je stanovnike tog mesta najpre iznenadilo, a potom prestrašilo.

 

- Ko zna koliko vukova ima oko nas, kada se ne boje da dođu do samih kuća i hoće li se ubuduće zadovoljiti samo ovcama. Jesu li ljudi sigurni i šta će učiniti vlasti da se stane na kraj ovim krvolocima kojih je očito sve više, jer ih meštani Mošćenice viđaju gotovo svakodnevno, posebno u blizini Kotar šume, koja se prostire tik do kuća, ali se u nju ne može zbog mina - rekao je Dragaš.

 

Zagrebački “Jutarnji list” je i ranije pisao o napadu vukova na ljude kod Dvora, zatim na stoku kod Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice. Lani su vukovi napali ovce takođe u Mošćenici, ali tada vlasnici nisu to prijavili nikome.

 

Sada je Dragaš obavestio policiju, a policija preduzima mere iz svoje nadležosti i obavestila Zavod za javno zdravlje, veterinarsku inspekciju, sudskog vešstaka, Ministarstvo za zastitu prirode i okoline i predstavnike nadležnog lovačkog udruženja.

 

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović ističe kako će od resornog Ministarstva kulture zatražiti povećanje kvota izlova vukova, jer ih se očito previše nakotilo pa sada umesto bogatstva i prirodne ravnoteže predstavljaju problem i opasnost za stoku i ljude.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjella

    24. septembar 2013 | 18:36

    To se desava zato sto su nekada okolna sela bila naseljena a sada je zemlja pusta i normalno je da se zivotinje mnoze. Zemlja bez ljudi..:(

  • A6

    24. septembar 2013 | 18:50

    Uhapsite vukove...

  • Ivana

    24. septembar 2013 | 18:53

    Jadne ovčice...tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA