ZBOG TOALETA: Poništen prijemni ispit u Francuskoj

Prijemni ispit jedne advokatske škole u Tuluzu poništen je zbog neodložne potrebe kandidata da odu do toaleta, uprkos tome što je napuštanje amfiteatra bilo najstrože zabranjeno

  • 2

Jedna advokatska škola u Tuluzu, na jugozapadu Francuske, poništila je prijemni ispit zbog neodložne potrebe kandidata da odu do toaleta, uprkos strogoj zabrani da napuštaju amfiteatar.

Kandidatima je bilo zabranjeno da odu pre nego što predaju test, iz bojazni da će u toaletu mobilnim telefonom od pomagača dobiti odgovore na neka ispitna pitanja. Nužda je, međutim, prevagnula za neke od kandidata koji su primorani da pet sati, koliko traje test, sede u klupama.

Jedan od njih je u znak protesta zaposeo katedru, zahtevajući pravo da ode do toaleta, dok je drugi u suzama napustio amfiteatar. U jednom trenutku, profesor zadužen da pazi na studente preuzeo je na sebe odgovornost i pustio one u "stisci" da izađu.

Njegov "humani" čin, međutim, nije naišao na razumevanje školskih vlasti, a predsednik ispitne komisije ga je oštro prekorio, jer je "prekoračio svoja ovlašćenja i time izazvao nered i doveo kandidate u nejadnak položaj".

Škola je potom donela odluku da poništi prijemni ispit koji će biti ponovljen za sve kandidate 5. oktobra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA