KRŠ I LOM: Lančani sudar tri voza u Teksasu (FOTO)

Četvorica mašinovođa povređena su u sudaru tri teretna voza u američkoj državi Teksas. Kompozicije su zdrobljene, a iz šina je izletelo oko 30 vagona

  • 1

U sudaru tri teretna voza  u američkoj državi Teksas, iz šina je izletelo do 30 vagona, a povređena su četvorica mašinovođa, od kojih su dvojica u kritičnom stanju.

Jedan voz, koji je putovao na istok, udario je s leđa drugi, koji je stajao. Nekoliko trenutaka kasnije, sa suprotne strane je naleteo treći voz, i udario u već skršene kompozicije prethodna dva.

Incident se dogodio u blizini grada Amarilo u Teksasu, a prema rečima policajaca, kompozicije su zdrobljene.

Portparol železničke kompanije BSNF iz Fort Vorta rekao je da u kompozicijama nije bilo opasnog materijala po životnu okolinu. Prema njegovim rečima, teretni vozovi su prevozili kamione-tegljače, bez prikolica.

Još se ispituje kako se moglo desiti da se tri voza sudare.  Železnički saobraćaj je preusmeren na druge pravce, a olupine će uklanjati teške mašine. Uzrok nesreće se istražuje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    26. septembar 2013 | 02:19

    Ovo već postaje pravilo, ljudi se previše oslanjaju na tehniku i oguglali su na bilo kakav vid obaveze i odgovornosti, svi računaju da se nikad ništa loše ne može dogoditi i rezultati se svaki dan vide, nažalost,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA