Udovičić: Sport ne sme da bude privilegija, jer bez njega nema zdrave nacije! (FOTO)

- Bavljenje sportom ne sme da bude privilegija, već pravo dostupno svima – svakom detetu i svakom građaninu - rekao je ministar omladine i sporta Srbije

  • 2

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u Pančevu prvu teretanu na otvorenom u tom gradu, koja će svim Pančevcima biti na raspolaganju potpuno besplatno.

- Bavljenje sportom ne sme da bude privilegija, već pravo dostupno svima – svakom detetu i svakom građaninu. Bez fizičke aktivnosti, nema zdrave nacije - kazao je Udovičić.

On je poručio da rekreacija i amaterski sport moraju postati deo svakodnevice građana Srbije.

- Najteže je menjati svest ljudi, i retko ko se do sada uhvatio u koštac sa tim problemom. Ministarstvo omladine i sporta upravo je to stavilo kao prioritet u svom radu. Rekreativni sport mora biti dostupan svima. Mora se apelovati na roditelje, na sve građane da se bave sportom, zbog sebe i svoje dece. Samo tako ćemo imati zdraviju naciju - rekao je ministar omladine i sporta.

Udovičić je istakao da je nedostatak novca ponekad samo loš izgovor za izbegavanje bavljenja sportom.

- Mislim da nam treba samo malo volje da idemo u pravcu zdravog zivota. Želim da zahvalim svim kompanijama koje ulažu u rekreativni sport, jer to nije trošak, već investicija u život. Ministarstvo će uvek podržavati takve akcije - izjavio je ministar.

Teretana na otvorenom, smeštena na Tamiškom keju, prva je od 45 teretana tog tipa koje će biti otvorene u gradovima širom Srbije, a Pančevo je dobilo tu čast da bude prvi grad koji će dobiti na poklon sprave za treniranje, jer je više od 35.000 Pančevaca na posebno za te svrhe namenjenom konkursu glasalo da njihov grad pobedi.

Otvaranju teretane pored ministra omladine i sporta prisustvovali su i gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov, ali i istaknuti sportisti grada kao što su Dušan Borković, Slobodan Bitević i Predrag Stojadinov.

Gradonačelnik Pavle Radanov izrazio je nadu da će ova teretana na otvorenom privući još veći broj Pančevaca da se bave sportom, makar to bilo i rekreativno.

- Iako je naš grad najpoznatiji po industriji, Pančevo se sve više prepoznaje po svojim vrhunskim sportistima. Kultura vežbanja, bavljenja sportom i rekreacijom zaista je duga u našem gradu, a najbolji pokazatelj za to su gužve na trim stazama i zauzeti sportski tereni - rekao je gradonačelnik.

Mnoge Pančevke okupile su se na Tamiškom keju da vide novog ministra sporta, a njegov dolazak na teretanu ispraćen je mnogim uzdasima pripadnica lepšeg pola, koje su ipak bile uskraćene da vide Vanju Udovičića u majici kako trenira i vežba na ovim spravama.

- Znam da biste vi voleli da me vidite u majici kako treniram, ali ja sam sada ministar i moramo da budemo ozbiljni - našalio se ministar omladine i sporta.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobo

    26. septembar 2013 | 13:57

    vala ja sam mislio da bi bio minitar moras da prodjes mnogo sta i imas mnogo iskustva u zivotu i u tome sta radis. a kod nas, sportisto postaju ministri, skoro zavrsio i skolu i odjednom ministar. kome li to odgovara pitam se. uostalom uopste ne moras da budes sportista da bi bio i ministar sporta.

  • Mrvica

    27. septembar 2013 | 07:37

    Ne razumem zasto mracite vise! Covek ima mnogo vise nego mnogi koji su bili u vladi! Fakultetski obrazovan, vrhunski sportista... Sta mu vise treba???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA