NIŠKA BANJA: Ubica roditelja hteo da se obesi!

Posle saslušanja, Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je ubio svoga oca Milana Stamenkovića (71), i majku Slavenku (63) vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ, gde je pokušao da se obesi. Zahvalio se čuvarima koji su ga spasili

  • 4

Dragan Stamenković (44) iz Niške Banje, koji je uhapšen jer je 18. septembra ubio svoga oca Milana Stamenkovića (71) i majku Slavenku (63), pokušao je da se obesi u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda.

- On je nakon saslušanja vraćen u pritvorsku jedinicu KPZ, gde je pokušao da izvrši samoubistvo. Od čaršava je napravio omču, koju je stavio oko vrata, a drugi kraj je vezao za plafonjeru. Popeo se na stolicu, a zatim je oborio i ostao da visi. Međutim, čuvari su čuli udarac stolice o beton, utrčali u ćeliju i spasili ga od vešanja. Izgleda da se u toku pokušaja samoubistva predomislio, jer je svojim spasiocima zahvalio - kažu naši sagovornici iz istrage.

Kako saznajemo, Stamenković pokušava na sve moguće načine da umanji odgovornost za monstrouzan zločin.

- On sada optužuje svoju nevenčanu suprugu Anitu da mu je direktno pomogla da usmrti roditelje. Kazao je da je, nakon što ih je pretukao motkom, popio lekove i uspavao se a da ih je ona dokrajičila davljenjem. Međutim, ni Anita mu ne ostaje dužna, tvrdi da je sve uradila strahujući od njega, a zatim priznaje da je dan posle ubistva bila na nekom rođendanu i da se veselila - rečeno je u istrazi.

Tek sada se otkrilo da je Stamenković nagovestio očevo ubistvo još pre nekoliko meseci.

- Svom advokatu, koji ga je branio u sudskom postupku, zbog krađe motora Stamenković nije platio zastupanje. Još u januaru mu je posao SMS poruku u kojoj je naveo: "Nemam para da ti platim, umro mi je otac, moram da mu stavljam pomen, platiću ti drugi put" - saznajemo u istrazi.

Dragan je osumnjičen da je svoje roditelje ubio motkom, a zatim njihova tela bacio u septičku jamu, a njegova vanbračna supruga Anita da mu je pomogla u prikrivanju zločina.

Motiv porodične tragedije su dugogodišnji poremećeni odnosi između sina i roditelja, koji su kulminirali sukobom zbog njegove namere da se oženi po treći pud.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • micko

    27. septembar 2013 | 21:34

    Treba da ga obesi sud ali nazalost nema tog zakona

  • Mimi

    27. septembar 2013 | 22:51

    Trebali su ga ostavit da visi,neznam samo kako moze spavat poslije svega sto je napravio

  • Nina

    28. septembar 2013 | 11:54

    Zasto da vracas stolicu kad ce pomocu nje da se spasi valjda je trebao da ostane da visi da bi se zadavio tj. obesio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA