Ekstremisti i pljačkaši planirali napade na gej paradi!

Prema procenama policije, održavanje Parade ponosa ugrožavalo bi nekoliko hiljada ekstremista iz Beograda, Novog Sada, ali i drugih delova Srbije i okolnih zemalja

  • 15

Izvor iz vrha policije rekao je agenciji Beta da su navijačke grupe i desničarske organizacije bili najveća pretnja održavanju Parade ponosa u Beogradu, koja je iz bezbednosnih razloga otkazana treću godinu zaredom.

Prema procenama policije, održavanje Parade ponosa ugrožavalo bi nekoliko hiljada ekstremista iz Beograda, Novog Sada, ali i drugih delova Srbije i okolnih zemalja, rekao je Betin izvor.

U slučaju održavanja Parade, procena je bila da bi se najekstreminijim grupama priključio i jedan broj onih koji bi iskoristili takvu situaciju za pljačkanje.

Procenu o ugroženosti učesnika Parade ponosa radila je policija u saradnji sa službama bezbednosti, a odluka o zabrani tog skupa doneta je posle sednice Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić juče je, obrazlažući odluku o zabrani Parade, rekao da postoji ozbiljna pretnja da može doći do ugrožavanja života ljudi.

Podsetimo, uprkos zabrani, pripadnici LGBT populacije i aktivisti sinoć su održali kratku šetnju od zgrade Vlade do Skupštine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lulu

    28. septembar 2013 | 13:55

    Склоните ове ненормалне са странице. Не обраћајмо пажњу . Има много важнијих ствари. Они траже да буду центар пажње.

  • MiMi

    28. septembar 2013 | 14:16

    Meni je smešno da vi te kriminalce još uvek nazivate "navijačke grupe". To nije pošteno ni pravedno prema pravim navijačima koji vole neki klub i uživaju u sportskim utakmicama.

  • delije1989

    28. septembar 2013 | 13:55

    Dokaz da nisu Srbi...pederi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA