Hrvati traže da se mesto u Liki proglasi SAO Krajinom!

Povod za podnošenje zahteva je odbijanje načelnika Vrhovina Milorada Delića da javno osudi pisanje prosrpskih grafita u zaseoku Čorci naseljenom Hrvatima

  • 4

Dvojica odbornika iz Hrvatske, nezavisni Miro Matijević i Slaven Orešković iz HSS, podneli su zahtev da se Opština Vrhovine, koja se nalazi u Liki, preimenuje u SAO Krajina.

Ovaj zahtev je, naravno, potpuno ironičan, a njegov povod je odbijanje načelnika Vrhovina Milorada Delića iz SDSS da javno, putem lokalnih medija, osudi pisanje prosrpskih grafita u zaseoku Čorci naseljenom Hrvatima.

- Od Vrhovina se stvara geto u kojem kriminalci provode neprijateljsku politiku sličnu onoj čije posledice još trpimo - kaže Matijević, i dodaje da zato smatraju da je opravdan njihov zahtev "jer se time priznaje realno stanje i stvari nazivaju pravim imenom".

Iako je Opštinsko veće još pre nekoliko meseci donelo odluku kojom Delića obavezuje na osudu pisanja grafita, on kaže da to greškom nije uradio.

(Telegraf.rs / Izvor: novilist.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijevic

    30. septembar 2013 | 12:08

    Stvarno, kakva ironija! To je Republika Srpska Krajina vec 20 godina!

  • Mimi

    30. septembar 2013 | 22:59

    Pobrko si loncice,nemate vi nista u hrvatskoj niti cete ikad imat

  • Stevo

    1. oktobar 2013 | 17:11

    Bit će to sraokrajna kad , kako rekaše Sloba , na vrbi rodi grožđe , a možda ni tada !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA