Francuzi preuzeli aerodrom Zagreb!

Preuzimanje je obavljeno na osnovu koncesionog ugovora i prve uplate na račun aerodroma od dva miliona evra. Vlada Hrvatske dala je francuskoj firmi ZAIC koncesiju od 30 godina

  • 2

Aerodrom Zagreb preuzeo je koncesionar koji najavljuje da će u naredne tri godine izgraditi novi putnički terminal, povećati promet i zadržati sve zaposlene.

Preuzimanje je obavljeno na osnovu koncesionog ugovora i prve uplate na račun aerodroma od dva miliona evra.

Ante Dujić iz Koordinacije sindikaza Zračne luke Zagreb (ZLZ) izjavio je da je taj koncesioni ugovor samo "nastavak onog što smo u Hrvatskoj već puno puta videli, te da će na kraju sve to platiti hrvatski građani i još više zaposleni ZLZ-a".

Sindikatima se ne sviđa što je ugovor puno puta menjan i što još nije objavljen.

Dujić kaže da ga ne bi čudilo da se ugovor ne objavi ni u narednih 30 dana, kako neki govore, iako su resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić i francuski predstavnik koncesionara juče najavili da će se ugovor uskoro biti objavljen.

Rokovi su i inače u celom postupku toliko puta pomerani i probijani da je, kaže Dujić, smešno više i spominjati bilo kakve rokove pa tako i one za objavu ugovora.

Podsetimo, Vlada Hrvatske dala je francuskoj firmi ZAIC koncesiju od 30 godina za izgradnju novog putničkog terminala, i za upravljanje i korišćenje aerodroma Zagreb.

(Telegraf.rs / Izvor: Biznis.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kroata

    6. decembar 2013 | 00:01

    Jesu ovi šokci jadni?

  • Dragan Pavlović

    6. decembar 2013 | 17:44

    Hrvatska: Značajna država velike istorije i kulture.... Ako razumete ironiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA