Milionske zloupotrebe u Ribarskoj banji

Osumnjičeni B. K. i P. P. su od juna 2009. godine, iskoristili položaj tako što su, nakon zaključivanja ugovora, sačinjavali anekse ugovora i odobravali povećanje cena, iako za tim nisu postojali tržišni i ugovorom predviđeni razlozi

  • 0

Kruševačka policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su zloupotrebile položaja i oštetile Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Ribarska banja" za više od 15 miliona dinara, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ribarska banja" B. K. (57) iz Kruševca, odgovorno lice privrednih subjekata "Farmeks" i "Progres" iz Kruševca S. N. (57) i vlasnik i odgovorno lice preduzeća "Veraleks" d.o.o. Beograd R. M. (47). Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni P. P, D. D. i S. D.

Osumnjičeni B.K. i P.P. su u od juna 2009. godine do marta ove godine, iskoristili položaj tako što su, nakon zaključivanja ugovora o isporuci mesa i suhomesnatih proizvoda za potrebe "Ribarske banje" sa S.N, sačinjavali anekse ugovora i odobravali povećanje cena, iako za tim nisu postojali tržišni i ugovorom predviđeni razlozi.

 

Takođe su prihvatali neosnovane zahteve navedenih dobavljača za povećanje cena mesa i bez zaključivanja aneksa ugovora odobravali plaćanje navedene robe, po cenama višim od ugovorenih, čime su navedenim preduzećima pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu većem od 10,1 miliona dinara.

Takođe, osumnjičeni B.K. je, nepoštujući odredbe Zakona o javnim nabavkama, u postupku nabavke sredstava za higijenu i papirne galanterije ugovorio sa R. M. njihovu nabavku po znatno višim cenama od tržišnih, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist privrednom društvu "Veraleks" d.o.o. Beograd u iznosu od skoro 5,4 miliona dinara.

Na navedeni način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist tim privrednim društvima, u iznosu od 15.568.536 dinara, a na štetu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Ribarska banja", dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA