ZA 1 EVRO 70 DINARA: Evri u metalu vrede bar 30% manje!

- Menjačnice su usko povezane sa bankama, pa ni nama nije u interesu da nas zatrpaju kovanicama, jer posle nemamo načina da ih se otarasimo - kaže Mladen Šuković, radnik u jednoj beogradskoj menjačnici

  • 9

Građani koji se iz inostranstva vrate sa evrima u metalu i žele da ih zamene u menjačnici za domaću valutu, za jedan evro dobiće samo sedamdesetak dinara!

- Menjačnice su usko povezane sa bankama, pa ni nama nije u interesu da nas zatrpaju kovanicama, jer posle nemamo načina da ih se otarasimo - kaže Mladen Šuković, radnik u jednoj beogradskoj menjačnici.

Sugrađanski Milani Bajić iz Beograda po povratku iz Beča ostalo je 11 evra.

- Pošto nisam želela da izgubim nekoliko stotina dinara, otišla sam na autobusku stanicu, gde vozači koji kupuju u Crnu Goru sitne evre bez provizije u dinare ili papirne novčanice - kaže Bajić.

Građani koji slučajno oštete novčanicu evra ili je kao kusur prime, mogu da je zamene za čitave novčanice u skoro svim bankama i menjačnicama. Menjačnice obično uzimaju proviziju šest odsto, dok u bankama provizija zavisi od oštećenja i kreće se od dva do šest odsto.

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markozh

    9. decembar 2013 | 02:00

    Kakva je to prevara, moju sy majku u banci prevarili za 50 e rekavsi da joj je novcanica od 500e malo u uglu ostecena i da takve novcanice vrede 90%a ti je laz jer novcanica vredi 100% i ako joj fali 49% papira a be samo deo

  • Dr. Nele

    9. decembar 2013 | 05:52

    Koja krađa. Nevjerovatno.

  • Vrach

    9. decembar 2013 | 02:42

    Ovo ima samo u Srbiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA