ĆIRA PROTIV ĆIRILICE: Pogledajte kako Blažević brani LATINIČNI VUKOVAR! (VIDEO)

- Ja ćirilicu čitam jednako kao i latinicu. Išao sam u školu, što mali Ćiro nauči, veliki Ćiro zna. Međutim, razumem reakciju stanovnika Vukovara, nisu preboleli. Trebalo bi ćirilicu odložiti - poručuje hrvatski trener

  • 14

I on je SPREMAN da kaže "ne" ćirilici! Miroslav Ćiro Blažević, trofejni hrvatski i jugoslovenski trener, našao se na snimku napravljenom u centru Zagreba, gde se prikupljaju glasovi (oko 600.000 je već predato predsedniku Sabora) protiv dozvole dvojezičnosti u Vukovaru.

Ćiro, koji je poznat po tome što o svemu govori bez dlake na jeziku, ovog puta je napravio potez koji bi mogao prilično da ga udalji iz srpskih medija u kojima je veoma prisutan, bilo da se govori o srpskom, hrvatskom ili jugoslovenskom fudbalu.

Svoje izjave da bi trebalo "Hrvate da bude sramota ako su protiv onih koji se u Vukovaru bore za izbacivanje ćirilice" dan kasnije je prilično neubedljivim rečima objasnio za beogradski list "Alo".

- Ja sam naišao, a oni me odmah ćapili. Izgleda da nije moglo bez mene da prođe - objasnio je Ćiro svoje prisustvo pred kamerama, poznat i po izjavi da mu je jedna od neostvarenih želja vođenje Crvene zvezde.

- Ja ćirilicu čitam jednako kao i latinicu. Išao sam u školu, što mali Ćiro nauči, veliki Ćiro zna. Međutim, razumem reakciju stanovnika Vukovara, nisu preboleli. Trebalo bi ćirilicu odložiti... - poručio je trofejni trener.

Samo nam nije poznato ko je u tom trenutku govorio iz njega - mali ili veliki Ćiro, onaj koji čita ćirilicu i koga su slučajno ćapili ili onaj ko je protiv srpskog pisma.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / ALO)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • losmi

    17. decembar 2013 | 13:17

    Nije lako biti Hrvat. Buditi se svako jutro pun mrznje i kompleksa.

  • aquarius

    17. decembar 2013 | 13:10

    primitivac, jadnik, slepac... jednom rečju - hrvat................

  • ToXic

    17. decembar 2013 | 13:13

    Mislio sam da Ciro nije toliko zatucan ka pojedini u hrvatskoj koji jos zive u 90-tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA