PLAŠE SE SAMO POREZNIKA: Al Kaida čuva račune i od kupovine mleka

U jednoj napuštenoj zgradi u Maliju gde je do skoro delovala ispostava Al Kaide, pronađeni su pedantno sređeni računi od svake kupovine, bilo da je reč o kupovini kolača, mleka, mesa ili oružja

  • 5

Teroristička mreža Al Kaida uredno je vodila svoje poslovne knjige kao da je reč o multinacionalnoj kompaniji koja strahuje da joj poreznici ne zakucaju na vrata, a ne o ozloglašenim teroristima, otrkiva agencija AP na osnovu dosad nepoznatih dokumenata.

Naime, u jednoj napuštenoj zgradi u Maliju, gde je sve do nedavne francuske vojne intervencije delovala ispostava Al Kaide u Magrebu, pronađeno je oko sto računa.

Iz njih se vidi koliko su teroristi precizno vodili poslovne knjige. Zabeleženo je bukvalno sve, od kupovine najobičnije sveće, nabavke namirnica poput paradajza, luka, mesa i mleka, do kupovine superlepka.

Teroristička organizacija koju je "proslavio" Osama bin Laden, vodila je računa o bukvalno svakoj sitnici, a dokaz za to je račun za kolač koji je koštao 60 američkih centi. Svi računi evidentirani su u tri primerka.

- Tražili su mi račun i za najmanju sitnicu, čak i za kesicu neskafe - rekao je Mohamed Điteje (31), vlasnik jedne od radnje u Timbuktu.

Naravno, pored svakodnevnih potrepština pripadnici Al Kaide nabavljali su i oružje, a i za njega su vodili pedantnu evidenciju.

Al Kaida zapravo funkcioniše kao multinacionalnoa korporacija. Otkriveni su rasporedi rada, tablice sa platama, detaljno razrađeni budžeti i biografije potencijalnih novih članova, što odgovara kadrovskoj službu u "običnim" kompanijama.

(Telegraf.rs / Izvor: Foxnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA