JOVIČIĆ: Izbori u Beogradu kada bude postignut konsenzus

- Naprednjaci jedva čekaju izbore u Beogradu i SNS će ubedljivo pobediti - rekao je šef odborničke grupe naprednjaka u beogradskom parlamentu i napomenuo da će do tada Beograd nastaviti normalno da funkcioniše

  • 8

"Izbori u Beogradu biće održani kada o tome bude postignut politički konsenzus, a u međuvremenu će Grad nastaviti normalno da funkcioniše", izjavio je danas šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić, ocenivši da se oko tog pitanja veštački pravi tenzija.

 

- Naprednjaci jedva čekaju izbore u Beogradu i SNS će ubedljivo pobediti - rekao je Jovičić.

 

Prema njegovim rečima, i bilo koja privremena mera ili prinudna uprava bi bila bolja za grad Beograd nego politika koju je do sada vodio smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas.

 

"Grad Beograd je odavno stao i mi želimo da ga pokrenemo", naglasio je Jovičić gostujući na TV Pink.

 

- SNS će smanjiti gradsku administraciju, pokrenuti važne projekte, napraviti presek stanja rada gradskih preduzeća... -  rekao je on dodajući da nije toliko bitno ko će biti kandidat SNS - a za gradonačelnika već da je mnogo važniji timski rad.

 

 

On je optužio Ðilasa da je iza sebe ostavio gradska preduzeća sa velikim dugovima navodeći kao primer Beograd-put s dugom od 21 miliona evra, jer su "Ðilas i LDP izvlačili pare iz Beograd-puta za kampanje".

 

"Preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija je 46 miliona evra u dugu, Beogradske elektrane 233 miliona evra, Gradska čistoća 17 miliona evra, GSP 61 milion evra", naveo je Jovičić. On tvrdi da je Ðilas potpuno uništio gradski budžet i napravi katastrofalno stanje u prestonici.

 

Sa druge strane, menadžer Gradskog odbora LDP u Beogradu Mladen Bašić je optužio SNS da je uveo "vanredno stanje" u Beogradu samo zbog želje da se smeni jedan čovek - Ðilas i da naprednjaci nemaju nikakav konkretan plan šta treba uraditi u Beogradu.

 

Bašić je, gostujući na TV Pink, naveo da je SNS "vrhunski neodgovorna" prema Beograđanima.

 

Prema njegovim rečima, SPS ima "zanimljivu poziciju u toj priči", jer je ta stranka bila na vlasti u ovom gradu, a od njih se nije čula bilo kakva kritika na račun vođenja vlasti u Beogradu u prethodnom periodu, dok je LDP imala niz sukoba zbog kritiovanja beogradske vlasti.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maximus

    28. septembar 2013 | 11:45

    Ajde omladinac, batali praznu priču, nije to za tebe.Prvo pripravnički staž, pa redom.

  • Milan Andjelkovic

    28. septembar 2013 | 12:57

    Koga si ti crni Jovičiću našao da optužuješ? Prvo nam objasnite sav haos oko računa za struju i zašto on košta 60 000 000.

  • Nikola

    28. septembar 2013 | 14:01

    U Beogradu vlada vanredno stanje i to nam je svima jasno, samo ne i kako ćemo iz toga haosa da izađemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA