PARKING SERVIS: Dnevne karte nisu neustavne

Naplata dnevne karte 2011. godine nije proglašena neustavnom pred Ustavnim sudom Srbije, što znači da "Parking servis" svoju delatnost obavlja u skladu sa Ustavom i zakonima

  • 13

Posle pisanja Telegrafa u tekstu "Da li po zakonu moramo da plaćamo kazne za parking", oglasio se Parking servis.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Povodom nepotpunih informacija koje su se u više navrata pojavile u javnosti, a tiču se naplate parkiranja u zoniranim delovima grada koja je u nadležnosti JKP "Parking servis" Beograd, navodimo sledeće činjenice:

Naplata dnevne karte 2011. godine nije proglašena neustavnom pred Ustavnim sudom Srbije, što znači da "Parking servis" svoju delatnost obavlja u skladu sa Ustavom i zakonima.

Sam postupak parkiranja u zoniranim delovima grada odvija se tako što korisnik plaća uslugu korišćenja opšteg parkirališta unapred, po započetom času, ili naknadno, dnevnom kartom.

Dnevna karta po svojoj pravnoj prirodi predstavlja cenu komunalne usluge koju je utvrdilo javno komunalno preduzeće na osnovu Odluke o javnim parkiralištima i Zakona o komunalnim delatnostima, koji su u skladu sa Ustavom.

Cenom dnevne karte stimulišu se korisnici da se opredele za plaćanje usluge unapred, po započetom satu i da poštuju maksimalno vreme korišćenja parking mesta po ceni utvrđenoj za parkiranje po satu.

Time se, većom izmenljivošću na jednom parking mestu, omogućava većem broju korisnika da se parkiraju, smanjuju se gužve i omogućava veća fluktuacija na javnom parkiralištu. Stoga su cene po započetom času niže, a dnevna karta koja vam pokriva parkiranje u datoj zoni za naredna 24 časa viša od prostog zbira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina :-)

    5. decembar 2013 | 17:07

    Nista lakse, provericemo u Ustavnom sudu ili pokazite nam dokaz od U.suda da ste upravu!

  • Mik

    5. decembar 2013 | 17:27

    Mislim da ste malo pobekali i to namerno. Ovde se priča o dnevnoj karti koja je u stvari kazna,a ne dnevna karta kojom se plaća unapred parkiranje. Ja redovno plaćam parking,ali mi ne pada napamet da plaćam dnevnu kartu(kaznu) zato što sam ostao 10 minuta duže. I to se redovno dešava,što je vrhunac bezobrazluka. Takođe znam pouzdano da kontrolori koji ne napišu zadovoljavajući broj kazni,dobijaju otkaze,tako da oni čim vide da je isteklo vreme,odmah pišu kaznu jer moraju da ispune normu. Bezobrazluk.

  • Blatobran

    5. decembar 2013 | 16:48

    Platicu vam .!. kao i do sada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA