≫ 

Đoković dobio protivnika na Vimbldonu: Novaku je lep put do odbrane trona!

Nezvanično prvenstvo sveta u tenisu samo što nije počelo!

  • 1
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković dobio je put koji bi trebalo preći do odbrane titule na Vimbldonu, a prvi protivnik na tom zadatku biće mu Sonvu Kvon, 75. igrač sveta iz Južne Koreje.

Ukoliko bi prošao Kvona, srpski as bi ukrstio rekete sa Tanasijem Kokinakisom ili Kamilom Majžakom.

Projektovano, u trećem kolu bi za protivnika imao Miomira Kecmanovića, a korak napred bi igrao protiv Rajlija Opelke ili Nikoloza Basilašvilija.

Đoković bi u četvrtfinalu igrao protiv Karlosa Alkaraza, dok bi mu u polufinalu preko puta mreže projektovano bio Kasper Rud ili Hubert Hurkač.

Sa Novakove strane, Rud će igrati protiv Alberta Ramosa, dok će Hurkač imati težak posao protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

NOVAKOV put:

Prvo kolo - Sonvu Kvon

Drugo kolo - Kokinakis/Majžak

Treće kolo - Kecmanović

Četvrto kolo - Opelka/Basilašvili

Četvrtfinale - Alkaraz/Siner

Polufinale - Hurkač/Rud

Finale - Nadal/Cicipas/Beretini

Sa druge strane, Rafael Nadal bi se u poslednjih osam, kao i na Rolan Garosu, sastao sa Feliksom Ože Aliasimom, dok bi mu poslednja stepenica pre finala bili Mateo Beretini ili Stefanos Cicipas.

Rafa će u prvoj rundi igrati protiv Fransiska Serundola iz Argentine.

NADALOV put:

Prvo kolo - Serundolo

Drugo kolo - Kveri

Treće kolo - Sonego

Četvrto kolo - Čilić

Četvrtfinale - Ože Aliasim

Polufinale - Beretini/Cicipas

Finale - Đoković

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović će na startu igrati protiv Pabla Karenja Buste, a ukoliko slavi, protivnik će mu biti pobednik meča Martona Fučoviča i Aleksandra Bublika. Filip Krajinović će igrati protiv mladog češkog tenisera Jiržija Lehečke, Kecmanović za prvu stepenicu ima Džona Milmana, dok je Laslo Đere u sudaru sa Alehandrom Tabilom.

Najnesrećnije je to što bi se Đere i Miša susreli već u drugoj rundi ukoliko bi obojica slavili, a još jedan korak bi ih naneo na Novaka.

Žreb za Vimbldon Foto: Printscreen/Twitter

Endi Mari će igrati protiv Džejmsa Dakvorta na startu turnira.

Alkaraz za protivnika ima Jana Lenarda Štrufa, dok Stefanos Cicipas igra protiv kvalifikanta Rišara iz Švajcarske, a Beretini će prvi meč igrati protiv Kristijana Garina.

Kod žena, jedina Srpkinja u žrebu je Aleksandra Krunić koja nije imala sreće pošto je za protivnicu dobila Soranu Kirsteu koja ju je pre samo par dana savladala u Birmingemu veoma ubedljivim rezultatom.

Iga Švjontek, prva kod dama igraće protiv Hrvatice Jane Fet, druga teniserka sveta Anet Kontaveit igra protiv Pere iz SAD, dok se povratnica Serena Vilijams sprema za okršaj sa Francuskinjom Tan.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA