Cicipas u moćnom stilu stiže na Vimbldon: Grčki teniser dobio Bautistu-Aguta za trofej na Majorci!

Bila je to iscrpljujuća borba u tri seta

  • 0
stefanos cicipas

Foto: Tanjug/Ap

Najbolji grčki teniser, Stefanos Cicipas šampion je ovogodišnjeg izdanja ATP turnira na Majorci, pošto je u finalu savladao Roberta Bautistu-Aguta posle dugačke i teške borbe u tri seta koja je potrajala skoro dva i po časa - 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

Malo šta je moglo da razdvoji dvojicu tenisera, pa stoga i ne čudi što je konačna odluka o pobedniku pala u tajbrejku trećeg seta. I jedan i drugi teniser imali su problema na servisu, ruku na srce veće je imao Grk koji je ostao na tek 55% ubačenog prvog, ali je i pored toga stigao do trijumfa.

Otvaranje meča bilo je u znaku Cicipasa koji je osvojio prva četiri gema, pre nego što je Roberto Bautista-Agut prekinuo taj nalet i uzeo naredna dva gema i "skratio" jedan brejk. Više, ipak nije mogao, pa je Grk poveo u setovima.

U drugom setu, slična priča. Ponovo je Stefanos uzeo brejk Špancu na startu, ali je potom dopustio neverovatan pad u igri i na kraju seta dao Bautisti-Agutu da veže pet gemova i da stavi tačku na sva dešavanja, te da nas uvede u odlučujući treći set.

I tamo, kao prepisano, Cicipas stiže do prvog brejka, a onda kada je mogao da servira za pobedu, dao je Bautisti-Agutu da se vrati u meč. Brejkova do kraja nije bilo, pa je tajbrejk odlučivao, a tamo dileme jednostavno nije bilo. Brzo je Stefanos stigao do 2:6, a potom je iskoristio prvu meč loptu i osvojio pehar, koji će mu mnogo značiti.

U prvom kolu Vimbldona, podsetimo, Stefanos Cicipas se sastaje sa Aleksanderom Ričardom, malo poznatim teniserom iz Švajcarske koji je tek 192. na ATP listi. Ni Bautista-Agut nema težak posao, pošto se sastaje sa Atilom Balašem iz Mađarske, tek 330. na svetu.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA