Đoković naoštren za trofej: "Ne daju mi da uđem u SAD za US open, zato imam dodatnu motivaciju na Vimbldonu"

Srpski teniser dao je svoje viđenje situacije pred početak najvećeg turnira na travi

  • 32
Novak Đoković i Rafael Nadal trenirali odvojeno na Vimbldonu

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković govorio je za medije na konferenciji za medije u Londonu pred početak Vimbldona. On je istakao da će imati dodatni motiv da na engleskoj travi, s obzirom na to da mu na US openu neće biti dopušteno učešće zbog toga što i dalje nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Prema aktuelnim pravilima, koja su i dalje na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama, za razliku od većine zemalja u Evropi, Đoković bez dokaza o vakcinaciji ne može ni da kroči na njihovo tlo, baš kao što je to bio slučaj zimus u Australiji.

- Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD, tako da mi je to ovde dodatna motivacija. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj je vladi da li će dozvoliti ulazak nevakcinisanim ljudima u zemlju - rekao je Đoković.

Ističe da mu nije drago što na turniru neće učestvovati ruski i beloruski teniseri i osudio je nesportski tretman prema njima, a podsetio je i na to da ni našim sportistima četiri pune godine nije bilo dopušteno da se takmiče pod svojom zastavom.

- Ne slažem se sa zabranom da ne igraju Rusi i Belorusi. Ne vidim što su oni krivi za to šta se desilo. Smatram da to nije pošteno prema njima. Podsećam da od 1992. do 1996. godine Srbi nisu mogli da se takmiče na međunarodnim takmičenjima, tako da ih razumem.

Rekao je da se ne brine zbog gubitka bodova posle Vimbldona i pada na listi, jer podsetimo čelnici ATP-a su doneli odluku da baš zbog zabrane učešća za Ruse i Beloruse oduzmu bodove najvećem engleskom turniru i da ih ove godine ne dodeljuju.

- To će više uticati na druge tenisere nego na mene. Ne želim da kažem da bodovi nisu bitni, ali za mene nisu važni kao ranije. Sada više ne jurim za plasmanom kao nekad, kada sam želeo da oborim Federerov rekord. To mi više nije prioritet. Nisam uspeo da odbranim 4.000 poena od Australije do sada i to me pogađa. Ali, to mi više nije primaran cilj.

Video: Zna se ko je vladar Ol Ingland Klaba: Đoković uveliko trenira na Centralnom terenu Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA