≫ 

Kirjos kao Novak: "Zabrana Rusima da igraju na Vimbldonu nije dobra ideja"

Australijanac smatra da bi Danil Medvedev i ostali ruski teniseri trebalo da učestvuju na turniru u Londonu

  • 0
Nik Kirjos Foto: Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos ne podržava odluku organizatora Vimbldona da ne dozvoli ruskim teniserima da učestvuju na ovogodišnjem turniru. 

Slično kao i Novak Đoković, i Kirjos je mišljenja da to nije dobra ideja.

- Moje iskreno mišljenje je da to nije bila dobra idea, zabraniti Rusima da igraju. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što imamo u sportu sada. Rubljov, Hačanov, oni su važni, mladi igrači za naš sport. Kad god se kamere uključe, želite da vidite ono najbolje što ovaj sport ima, kako bi napredovao. Ja kao neko ko se sa njima takmiči i želi da ih pobeđuje, razočaran sam što nisu ovde. Čudno je videti turnir bez Medvedeva. Svi znamo za šta je sposoban - istakao je Kirjos i dodao.

- Sada je sve gotovo. Siguran sam da će oni pratiti šta se dešava, imaju svakako želju da su ovde. Želeli su da igraju, da budu deo svega. Razočaran sam što ih nema. A što se tiče poena, stvarno ne znam. Meni je sve to čudno. Ja na turnire ne dolazim zbog poena. Verovatno pitate pogrešnog čoveka kada je reč o tome. Kao dečak kad sam gledao Vimbldon i želeo da igram na njemu, to nije bilo zbog poena, već da igram na najprestižnijem turniru na svetu. Zato sam ovde.

Kirjos nije saglasan ni sa odlukom da se mečevi u dublu igraju u tri seta.

- Ne radujem se što se mečevi igraju u tri dobijena seta, mislim da je to najgluplja moguća stvar. Ne znam zašto je jedino tako ovde. Niko ne želi da igra dubl u pet setova, niko ne želi to da gleda. Uzbuđen sam, ali i preplašen od toga što na 1:1 u setovima mogu da igram još tri seta u dublu. Zato nisam igrao ranije u dublu ovde. Nema smisla, jer sam uvek dobro igrao u singlu i ne želim da na slobodan dan igram pet setova u dublu - zaključio je Australijanac.

Njegov protivnik na startu u singlu je Britanac Pol Džab, 219. igrač sveta.

Video: Srđan Đoković o Niku Kirjosu: Otkrio šta je Australijanac poručio danas Novaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA