≫ 

Veliko iznenađenje na Vimbldonu u 1. kolu, ispao jedan od favorita iz senke

Sedmi nosilac završio takmičenje već na startu

  • 4
Hubert Hurkač, Alehandro Davidovič Fokina

Foto: AP/Tanjug

Alehandro Davidovič Fokina je napravio veliko iznenađenje u prvom kolu Vimbldona i izbacio jednog od većih favorita, 7. nosioca Huberta Hurkača posle velike borbe u pet setova (7:6, 6:4, 5:7, 2:6, 7:6).

Prošlogodišnji polufinalista, koji je tada šokantno eliminisao Rodžera Federera, nanevši mu čak i poraz gde je sa nulom dobio set, sada je već na startu doživeo neuspeh, iako je slovio za jednog od favorita iz senke, naročito što je ubedljivo osvojio Hale pred Vimbldon, savladavši Medvedeva sa 6:1, 6:4 u finalu.

Fokina je poveo sa 2:0, ali je Hurkač uspeo da se vrati u igru i da dobije naredna dva seta. Delovalo je da je na pragu preokreta, napravio je i dva brejka u ranoj fazi petog seta. Fokina je jedan vratio, da bi Poljak ponovo poveo i došao u situaciju da servira za meč.

Hubert Hurkač, Alehandro Davidovič Fokina

Foto: AP/Tanjug

Međutim, tada je Španac ponovo napravio brejk i uveo meč u tajbrejk, u dramatičnom super-tajbrejku koji se igra do 10, Fokina je uspeo da dođe do dve meč lopte i iskoristio je drugu i upisao veliku pobedu, a time donekle i olakšao favoritima dalji turnir, među kojima je najveći svakako Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije ⚫️⚪️

    27. jun 2022 | 18:51

    Ovaj nikome nije bio pretnja. 😂😂 Najveca zena na ATP turu, katastrofalan igrac koji nikada nije bio pretnja na grand slam turnirima bas zbog toga sto igra i ponasa se kao zena. Mozda bi bio pretnja ako bi se takmicio u WTA, ovako nista 😂🤣.

  • 534

    27. jun 2022 | 20:56

    To je onaj što je obećao za svaki svoj AS udarac da će donirati Ukrajini 100 €. Sa tim parama rat će se preokrenuti u korist Ukrajine. Za 500 € mogu da kupe 11 protivgradnih raketa.

  • Sibin

    27. jun 2022 | 18:50

    Tssko ce on do finala!!!! Tek poceo turnir a vi o finalu,?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA