≫ 

Đere stao na korak od preokreta karijere: Laslo se vratio iz nemoguće situacije pa pao posle drame u 5 setova

Neverovatan meč Đerea i Tabila

  • 1
Laslo Đere, Australijan Open Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je sa ovogodišnjeg Vimbldona pošto je poražen od Alehandra Tabila sa 3:2. 

Borio se Đere i posle prva dva izgubljena seta. U dva navrata, kada je bio potpuno otpisan, uspevao je da se potpuno vrati u meč, ali je super taj-brejk na kraju odlučio pobednika.

Od starta meča viđena je velika borba dvojice tenisera. A kako brejka nije bilo, ušlo se u taj-brejk u kojem se za nijansu bolje snalazi Tabilo i dolazi do vođstva od 1:0.

U nastavku, sedamdesetosmi teniser sveta s epotpuno razigrao i posle 2:2, vezao dva brejka i 4 gema u nizu za ubeldjivih 6:2 i 2:0 u setovima. Delovalo je da je srpski tneiser u tim omentima potpuno van ritma, ali je treći set doneo potpuno drugačiju sliku na terenu pošto je, posle 1:1 Đere nanizao šest gemova u nizu i smanji prednost rivala.

Dobra igra Đerea nastavila se i tokom 4. seta u kojem ponovo nije dozvolio rivalu da dođe do brejka. Umesto toga, upisuje brejk za 4.3, a isti potvrđuje i kasnije dolazi do izjednačenja u setovima.

Psihološka prednost u odlučujućem setu bila je na strnai Srbina. Ali, nepažnja na startu koštala ga je brejka. Čileanac dolazi do vođstva od 5:3 i servisa za pobedu. I ovoga puta, Đere se nije predavao već je uzvratio brejkom koji ponovo potvrđuje za velikih 5:5.

Do kraja meča, posle 6.6 igrao se super taj-brejk u kojem se bolje snašao tabilo i plasirao se u 2. kolo Vimbldona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    27. jun 2022 | 21:20

    Šteta. Biće dana za megdana. Bravo Laslo, dođi đe i trijunfi. Gore glavu idemo dalje. Živ nam i zdrav bijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA