≫ 

Bravo, Fićo! Krajinović posle preokreta i drame u pet setova zakazao okršaj sa Kirjosom u 2. kolu Vimbldona

Jirži Lehečka iz Češke Republike namučio je Fiću, ali nije imao snagu za senzaciju

  • 1
Filip Krajinović Foto: Tanjug / AP

Srbija će imati još jednog predstavnika u drugom kolu! Filip Krajinović ostvario je trijumf u prvom kolu Vimbldona u pet setova, pošto je savldao Jiržija Lehečku - 3:2 (5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4)!

Čeh koji sve bolje igra kako godina napreduje i kojeg smo gledali na ovogodišnjem Serbia Openu gde je opasno namučio i Andreja Rubljova poslavši ga da igra tri seta, vrlo dobro je otvorio i meč protiv trenutno trećeg srpskog tenisera na ATP rang listi.

Prvi set je protekao u potpunom egalu, sa samo jednom brejk loptom za Jiržija Lehečku u četvrtom gemu na servis Filipa Krajinovića. Ipak, kada je došlo vreme da Filip drugi put servira za opstanak u ovom delu igre, desio se veliki, veliki pad u koncentraciji. Čeh je došao do 0:40, a potom je iskoristio drugu set loptu koja mu se ukazala.

Fića je pravovremeno reagovao, iako je i u drugi set ušao na najgori mogući način - uz brejk Lehečke. Usledila su četiri uzastopna gema na kontu srpskog tenisera, a zatim i staložena igra Fiće za izjednačenje na ovom meču.

Treći set je više podsećao na WTA meč nego na duel u ATP konkurenciji. Mnogo brejkova na obe strane videli smo u ovom delu igre. A već po dva do sedmog gema! Na kraju je najpravedniej bilo da o svemu odluči tajbrejk u kojem je Fića imao sve u svojim rukama pri rezultatu 5:4, ali je zatim ispustio tri uzastopna poena i izgubio i ovaj deo igre.

U četvrtom setu je bilo jasno da je Lehečka u daleko boljoj poziciji od Filipa i da je igrao sa mnogo manje stresa. Imao je šansu za brejk kod rezultata 3:3, a kada već tada nije uspeo da povede, jeste na 4:4 i naterao je Filipa u ćošak, pošto ga je samo brejk čuvao u daljem toku meča. I do njega je na kraju i došao! Stigao je do 0:40, a onda je upotrebio treću i poslednju brejk loptu u nizu.

Posle toga, očekivano, ušli smo u tajbrejk. Tamo je takođe viđena drama, ali je Krajinović sačuvao staloženost i uspeo je da nas odvede u odlučujući set protiv Jiržija.

U petom setu videli smo veliku igru živaca iz koje je na veliku sreću, Fića izašao kao pobednik. Napravio je brejk u idealnom trenutku, na 4:4  i na kraju je prošao dalje, iskoristivši prvu meč loptu u sledećem gemu.

U narednom kolu, Fiću čeka veliki okršaj sa Nikom Kirjosom, koji je takođe u pet setova slavio ranije danas protiv Džuba.

Video: Đoković na Vimbldonu sparingovao s mladim Amerikancem u usponu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    28. jun 2022 | 20:30

    Зашто би била сензација да је Фића испао!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA