≫ 

Novak moćnom igrom razorio Kokinakisa, čekamo srpski derbi u 3. kolu Vimbldona!

Šampionski je odigrao Đoković u drugom kolu i značajno popravio utisak posle otvaranja turnira

  • 12
Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Obećao je Novak Đoković posle prvog kola da sada može da bude samo bolje, i to obećanje je ispunio već u narednom kolu gde mu je protivnik bio Tanasi Kokinakis. Novak je slavio sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2), a ono što raduje više od rezultata jeste igra koju je Novak prikazao, gde je sve funkcionisalo do perfekcije, za dva sata.

Đoković će u narednom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića, koji je u gotovo isto vreme savladao Alehandra Tabila sa 3:1.

Novak je bio u mnogo boljem izdanju u odnosu na ono koje je viđeno na otvaranju turnira protiv Sunvu Kvona. Bila je to igra koja karakteriše šampiona. Odlično su funkcionisali svi udarci, kao i kretanje kojim je pokrivao teren, što je jedna od njegovih osnovih karakteristika.

Veliko oružje bio je i ritern, koji ga je na ovom meču odlično služio i kojim je neutralisao snažan servis australijskog tenisera.

Počeo je Novak silovito, napravio je brejk na startu i jasno stavio do znanja rivalu da u ovom meču nema šta da traži. Kokinakis je uspeo da osvoji samo jedan gem, pa je Novak sa ubedljivih 6:1 stigao do vođstva u setovima.

Kokinakis je u drugom setu uspeo da osvoji svoj prvi servis gem, ali je poklekao već u narednom, kada je Novak ponovo napravio brejk. Sigurno ga je Đoković čuvao do kraja. Onda je na servisu Kokinakisa na 5:3 imao čak četiri set lopte, ali se tada Kokinakis izvukao, ali je samo odložio neizbežno, da Novak povede sa 2:0 u setovima, što se i desilo već u narednom gemu kada je Novak sigurnim servisima došao do gema i vođstva od 2:0.

Odmah na startu trećeg seta Novak je ponovo napravio brejk već tada slomio otpor rivala. Nastavio je da sigurno servira i čuva prednost, ali je napravio novi brejk, kojim je i definitivno završio posao i obezbedio plasman u treće kolo.

Interesantno je da je Novak došao do dve meč lopte na 5:2 u trećem setu, a onda dozvolio Kokinakisu jedinu brejk loptu na meču. Nije mu dozvolio brejk, ubrzo je došao do nove meč lopte, ali je ovu iskoristio.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    29. jun 2022 | 14:56

    Sutra da ode u penziju biće najbolji teniser svih vremena,ponosan sam što sam Srbin napred Noleee...!

  • Jovan

    29. jun 2022 | 14:48

    Idemo Novače... samo lupaj recke 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Dr

    29. jun 2022 | 15:13

    To Nole pokaži ovim bolesnicima iz EU ko je najači na svetu . S R B I J A. 😍😍😙

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA