≫ 

Ruskinja nadmudrila Vimbldon, menjala zastavu ispred imena, pa poručila: "Volim Rusiju, dva dela imam u krvi"

Visoko kotirana u dubl konkurenciji, Dzalamidze je htela priliku da se takmiči

  • 0
Natela Dzalamidze

Foto: Profimedija/David Kissman

Natelija Dzalamidze, teniserka koja je zbog suspenzije ruskih tenisera i teniserki odlučila da promeni zastavicu ispred svog imena, obrazložila je svoju odluku, te navela da ne smatra da je njen prelazak da igra za Gruziju nešto promenio.

- Razmišljala sam da to uradim i ranije. Nije kao da sam aplicirala za novi pasoš, jer već dugo imam gruzijski pasoš, a sad sam samo promenila zastavu države za koju nastupam. Ruskim teniserima je zabranjeno da igraju ovde i pomislila sam zašto da izgubim priliku da se takmičim - rekla je 29-godišnja teniserka.

Visoko kotirana u dubl konkurenciji, Dzalamidze je htela priliku da se takmiči, jer nije sigurno koliko će ih još imati do kraja karijere.

- Sada imam 29 godina. Koliko ću još godina da igram tenis? Odluku sam donela da bih imala priliku u budućnosti da se takmičim na Olimpijskim igrama.

Na kraju, ona je otkrila da voli i Rusiju i Gruziju, da je dete mešovitog braka i da će obe zemlje uvek gledati kao svoje.

Dzalamidze igra u paru sa našom Aleksandrom Krunić, a njih dve su uspele da prođu prvo kolo Vimbldona i ugovore duel sa Votson i Dart u šesnaestini finala.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA