Rotenberg priziva Novaka na US Openu: Američki novinar se pita da li bi SAD mogle da slede primer Australije

Uz to, Rotenberg je konstatovao da je ovo veliki podsticaj za nade Đokovića da će učestvovati na Australijan Openu

  • 2
Novak Đoković i Ben Rotenberg Foto: Profimedia/Patrick Hamilton / Zuma Press, Youtube/Sport360

Dok Novak Đoković čeka svoj duel osmine finala na Vimbldonu, po njega se dešavaju dobre stvari na drugim Grend slemovima. Australijan Open se vratio kao opcija, jer su tamošnje vlasti ukinule odredbu kojom se traži obavezna vakcinisanost stranaca pri dolasku, a sada su se svi okrenuli i ka Sjedinjenim Američkim Državama u očekivanju da isto učine.

Jedan od njih je i američki novinar Ben Rotenberg koji se zapitao da li je momenat da i SAD sklone zabranu ulaska za strance koji nisu vakcinisani, jer bi tom promenom Novak mogao da učestvuje na US Openu.

Uz to, Rotenberg je konstatovao da je ovo veliki podsticaj za nade Đokovića da će učestvovati na Australijan Openu, iako je nakon deportacije dobio tri godine zabrane ulaska u Australiju. 

Po tom pitanju, australijske vlasti su pokazale fleksibilnost, čuli su se neki pozitivni tonovi i vrlo je moguće da će do toga i doći.

Do tog momenta, Novak će pokušati da ode do titule na Vimbldonu, a sačekaće nove pozitivne odluke vlasti u SAD i Australiji.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA