Đoković je u četvrtfinalu Vimbldona: Rajthoven uzeo drugi set, pa "razljutio" Novaka

Bravo Novače!

  • 9
Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Tima Van Rajthovena rezultatom 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Kao što se i očekivalo, Holanđanin nije bio nimalo naivan rival i uspeo je da namuči Đokovića, doduše samo u drugom setu.

Pokazao je Rajthoven potencijal i to da može da igra na visokom nivou, ali nije uspeo da taj nivo igre zadrži duži period.

Novak meč započeo na pravi način, već u prvom servis gemu rivala napravio brejk, poveo sa 2:0 i do kraja seta održavao stečenu prednost.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Drugi set doneo je veliku borbu i neizvesnost sve do rezultata 3:3, kada je Rajthoven napravio brejk, koji se na kraju ispostavio kao ključnim za osvajanje drugog seta.

Mogao je Novak i da vrati pretrpljeni brejk, i to u poslednjem gemu drugog dela igre, ali nije uspeo da materijalizuje nijednu od dve brejk prilike, pa je Holanđanin izjednačio na 1:1.

Upravo to izjednačenje Rajthovena kao da je naljutilo Novaka, koji je upalio "turbo" i osvojio treći set sa samo jednim izgubljenim gemom, a imao je brejk priliku i za 6:0.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Furioznu igru iz trećeg seta Đoković je preneo i u četvrti, gde je odmah na startu napravio brejk. Imao je ubrzo priliku i za dupli brejk, što nije iskoristio u petom, ali jeste u sedmom gemu seta, da bi na kraju rezultatom 6:2 obezbedio četvrtfinale.

Novakov rival u četvrtfinalu Vimbldona biće italijanski teniser Janik Siner koji je sa 3:1 savladao Karlosa Alkaraza. Taj meč na programu je u utorak.

UŽIVO

IV set

6:2 Đoković - Kraj, Novak je u čevrtfinalu!

5:2 Đoković - Novi brejk, samo jedan gem deli Novaka od naredne runde.

4:2 Đoković - Samo jedan poen je uzeo u ovom gemu Rajthoven, Novak je na dva gema od četvrtfinala!

3:2 Đoković - Imao je Novak priliku da dođe do duplog brejka i u četvrtom setu, međutim spasio je to Holanđanin i ponovo se približio.

3:1 Đoković - Nastavlja Novak sa sigurnim servis gemovima. Bliži se četvrtfinalu.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

 

2:1 Đoković - Upisuje se na semafor u četvrtom setu Holanđanin i smanjuje rezultat.

2:0 Đoković - Sigurna potvrda brejka.

1:0 Đoković - Brejk! Kakav start četvrtog seta! Novak hita ka pobedi.

III set

6:1 Đoković - Ono što Nole nije uspeo u prethodnom, jeste u ovom gemu - 2:1!

5:1 Đoković - Mogao je Novak već u ovom gemu da završi set sa nulom, ali je Holanđanin ipak uspeo da dođe do prvog gema.

5:0 Đoković - Gem bez izgubljenog poena za Novaka, fantastično deluje igra Đokovića u ovom setu.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

 

4:0 Đoković - Dupli brejk! Holanđanin je potpuno inferioran u odnosu na Đokovića u trećem setu. Novak sada svaku zamisao sprovodi u delo. Na samo dva gema je od osvajanja trećeg seta.

3:0 Đoković - Kakav način da se potvrdi brejk, tri as servisa u ovom gemu za Novaka!

2:0 Đoković - Brejk! Fantastično je Novak otvorio treći set, osvojio je tri poena zaredom na servis rivala i stigao do brejka prednosti.

1:0 Đoković - Na pravi način Novak započinje treći set, sigurnim servis gemom. Nije dao ni promil šanse rivalu.

II set

6:4 Rajthoven - Drugi set pripada Holanđaninu, sada je 1:1 u setovima. Veoma dramatičan je bio poslednji gem drugog seta. Rajthoven je imao set loptu i zicer da završi set, odigrao je loš drop šot što je Novak iskoristio, kasnije i sam imao prilike da se potpuno vrati u set, ali je Holanđanin pokazao stabilnost, nije se uplašio, spasio je te brejk lopte i na kraju osvojio drugi set.

5:4 Rajthoven - Smanjio je Đoković prednost protivnika, ali će Holanđanin u narednom gemu servirati za 1:1.

Tim Van Rajthoven

Foto: Tanjug / AP

 

5:3 Rajthoven - Potvrdio je Holanđanin brejk i odigrao gem bez pritiska. Publika evidentno navija za Holanđanina i oduševljena je igrom koju prikazuje Novakov rival.

4:3 Rajthoven - Brejk. Holanđanin je oduzeo servis Novaku i po prvi put na meču vodi. Sjajan gem je odigrao Rajthoven, izuzetno je podigao nivo tenisa.

3:3 - Pretio je Novak u ovom gemu Holanđanina, bio je blizu brejk lopti, ali je Rajthoven ipak uspeo da reši gem u svoju korist.

3:2 Đoković - Nastavlja naš teniser sa sigurnim servis gemovima. Ovoga puta je Rajthoven uspeo da osvoji samo jedan poen.

2:2 - Imao je Novak priliku da oduzme servis rivalu, ali je Rajthoven uspeo da spasi brejk loptu i da dođe do novog izjednačenja.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

 

2:1 Đoković - Dobio je Novak sada gem bez izgubljenog poena, nastavlja sa sigurnim servis gemovima.

1:1 - Za razliku od prvog seta, Rajthoven je uspeo da osvoji prvi servis gem u drugom setu i po prvi put na meču izjednači.

1:0 Đoković - Gde je stao u prvom setu, tu Đoković nastavlja i u drugom. Siguran servis gem za početak drugog dela igre.

I set

6:2 Đoković - Kraj prvog seta, Novak vodi sa 1:0! Efektna bekhend paralela za kraj prvog seta. Dobro je igrao Rajthoven, ali nedovoljno dobro da bi više namučio Đokovića.

5:2 Đoković - Preživeo je Novak ovaj gem. Pretio je Holanđanin, imao čak i brejk loptu, ali je Đoković ipak uspeo da reši gem u svoju korist i sada našeg tenisera dele samo četiri poena od osvajanja prvog seta.

4:2 Đoković - Još jedan siguran gem Van Rajthovena. Ponovo Novak nije uspeo da uzme ni poen u servis gemu Holanđanina, ali to u ovom trenutku i nije toliko bitno za Đokovića. Najbitnije je da on bude siguran u svojim servis gemovima.

4:1 Đoković - Uzvraća istom merom i Novak, dozvolio je Holanđaninu samo jedan poen.

Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

 

3:1 Đoković - Upisuje se na semaforu i Van Rajthoven. Dobio je gem bez izgubljenog poena.

3:0 Đoković - Potvrdio je brejk srpski teniser, iako nije bilo nimalo lako. Pretio je Rajthoven, imao i dve brejk lopte, međutim uspeo je sve to da spasi Đoković i povede sa 3:0.

2:0 Đoković - Brejk za Novaka! Fantastičan način za početak meča. Bio je to veoma neizvestan gem, Novak je sve vreme pretio, a čim mu se ukazala prva prilika za brejk, odmah ju je i iskoristio.

1:0 Đoković - Dobar prvi gem za Novaka. Dobio je Holanđanin prvi poen, ali je zatim usledila serija Đokovića od četiri uzastopna poena čime je dobio uvodni servis gem.

UVOD U MEČ

Novak je prve tri prepreke preskočio relativno lako, uz manje probleme u prvoj rundi protiv korejskog tenisera Sun Vu Kvona, kada je izgubio jedan set. Nakon toga je bio siguran protiv Tanasisa Kokinakisa i Miomira Kecmanovića, tako da te partije mogu da raduju i Novaka i njegove navijače.

Sa druge strane dolazi malo poznati Holanđanin, za kog gotovo niko nije znao do pre malo manje od mesec dana. Van Rajthoven je dobio vajldkard za učešće na turniru u Hertogenbošu, gde je na senzacionalan način stigao do titule, savladavši u finalu Danila Medvedeva.

Taj nastup na turniru u Holandiji doneo mu je specijalnu pozivnicu i za Vimbldon, koju je on i opravdao. Prošao je prva tri kola izgubivši samo jedan set, i to od Rajlija Opelke, dok je maksimalnim rezultatom savladao Federika Delbonisa i Nikoloza Basilašvilija.

[v ideo id="64357" title="Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa" align="top"]

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA