Kraj za Alkaraza na Vimbldonu! Siner održao čas tenisa mladom Špancu, sada čeka Đokovića

Ništa od novog duela Novaka i Karlosa

  • 2
Karlos Alkaraz Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz završio je učešće na Vimbldonu u osmini finala pošto je od njega bolji bio Janik Siner rezultatom 3:1.

Da će ovo biti težak meč za mladog Španca moglo se videti već posle prvog seta, koji je Siner dobio rezultatom 6:1. Na početku meča obojica tenisera su osvojili gemove na svoj servis, a onda je usledila serija Italijana od 5:0.

Gde je stao u prvom, tu je Siner nastavio u drugom, oduzevši servis Alkarazu već u prvom gemu. Povratka za Španca nije bilo, pošto je Siner do kraja seta održao tu prednost brejka.

Malo je falilo da i treći set počne na isti način kao i prethodni, pošto je Siner u prvom gemu imao tri vezane brejk lopte, ali je Alkaraz uspeo da veže pet poena u nizu i nekako osvoji taj gem.

Janik Siner Foto: Tanjug / AP

U nastavku seta nije bilo ni brejk lopti, pa se došlo do taj-brejka gde viđen neverovatan nivo igre obojice. Alkaraz je stigao do 6:3, ali se Siner vratio, poveo sa 7:6 i servirao za pobedu, međutim Španac je uspeo i to da spasi i na kraju rezultatom 9:7 da odvede meč u četvrti set.

Alkaraz je furiozno krenuo u četvrtom setu, odmah je zapretio na servis Sinera, ali je Italijan uspeo da osvoji prva dva servis gema, a onda i da stigne do brejka. Mogao je Španac ekspresno da vrati pretrpljeni brejk, imao je tri vezane brejk lopte, ali je Siner sve to spasio. Mogao je i ranije da završi meč Italijan, imao je brejk, ujedno i meč lopte na servis Alkaraza, ali je španski teniser uspeo da produži meč još jedan gem.

Rival Janika Sinera u narednoj rundi biće bolji iz duela u kom se sastaju Novak Đoković i Tim Van Rajthoven, koji uskoro počinju svoj meč.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    3. jul 2022 | 21:31

    ovaj mali je još zelen , brzo se uobrazio al eto sad je i pao još lepše. Čuvao se da ne igra prije Wimbldona a tek ima 19 godina, počeo da muti i preskače turnire al eto nalete i on na majstora. Al se bio umislio da može da pobeđuje, pa ono na svaki poen dignuta pesnica pa bu pa ba pa na vrata.

  • Mikula

    3. jul 2022 | 21:41

    I jest mislio da je KRALJ samo što je slućajno pobjedio bolesnog Đokovića. Uobraženi papak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA