≫ 

Nikad ne otpisuj srce šampiona! Novak se "vratio iz mrtvih", gubio 2:0 u setovima, pa uništio Sinera

Rival našeg šampiona u polufinalu biće Britanac Kameron Nori

Novak Đoković, Janik Siner, Vimbldon 2022 Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona! Uspeo je branilac trofeja da dođe do pobede posle neverovatnog preokreta protiv Janika Sinera, gde je gubio sa 2:0 u setovima, ali je na kraju uspeo da pobedi sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Pokazao je Đoković ponovo od čega je sazdan, da ga nikada ne treba otpisivati, čak i kada deluje kao "grogirani bokser" koji je na ivici da ga protivnik nokautira. Mnogi koji ga ne vole su počeli unapred da slave i likuju na društvenim mrežama, oni koji navijaju za njega su počeli da sumnjaju, ali je Novak još jednom dokazao da je mentalna gromada i teniser koji je definitivno najjači u glavi u istoriji ovog sporta.

Novaku je ovo bio sedmi preokret u karijeri na Grend slemovima, gde je gubio sa 2:0 u setovima, a poslednji put je to uradio na Rolan Garosu u finalu protiv Stefanosa Cicipasa 2021. godine.

Novak će u polufinalu igrati protiv Britanca Kamerona Norija, koji je u pet setova savladao Davida Gofana.

Meč Novaka i Sinera posmatrao je i kraljevski par princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su imali prilike da uživaju u nestvarnom preokretu Đokovića, a Kejt je posebno oduševila plavom haljinom sa belim tufnama.

Počelo je kao u bajci za Novaka, uzeo je svoj uvodni servis gem sa nulom, zatim je došao do tri vezane brejk lopte i iskoristio treću za vođstvo na startu. Na 4:1 je imao brejk loptu za 5:1 i faktički rešen prvi set. A onda se desio neverovatan preokret.

Siner je počeo da servira izuzetno dobro, da "crta po terenu", dok je Novak potpuno pao u igri i pravio neobično mnogo grešaka i delovao bezvoljno i bez energije. Siner je vratio brejk već u narednom gemu došao do brejka i nastavio sigurno da osvaja svoje servis gemove, dok se Novak mučio i suočavao sa brejk loptom i u svom narednom gemu. Tada je uspeo da se izvuče, ali nekoliko minuta kasnije ne, kada je Siner na 5:5 došao do dve brejk lopte, od kojih je odmah iskoristio prvu.

U narednom gemu je Novak pretio, došao do izjednačenja, ali je Siner ipak došao do prvog seta.

Nastavio je Siner u dobrom raspoloženju da igra i u nastavku, služio ga je i servis odlično, pa je retko gubio poene na svoj servis. Novak je nastavio da igra u kontra-ritmu, promašivao je nekarakteristično za sebe i dozvolio Sineru da mu dva puta oduzme servis, pa je došao relativno lako do 2:0 u setovima.

Tada su mnogi već počeli da sumnjaju u Novaka i da ga otpisuju, ali on je tada najopasniji.

Videlo se po startu trećeg seta da se Novak neće predati tek tako. Uspevao je već šest puta u karijeri pre ovog meča da se vrati posle 0:2 na Grend slemovima, znao je šta treba da radi.

Uspeo je da podigne svoj nivo igre, dok je sa druge strane Sineru pao procenat servisa, što je Novak odmah napao. Imao je brejk šansu u uvodnom Sinerovom gemu trećeg seta, ali je tada nije iskoristio. Ali, već u narednom je napravio brejk bez izgubljenog poena. Kasnije je mogao još jednom da napravi brejk na 5:2, ali se Siner izvukao posle dve set lopte. Međutim, samo je odložio neizbežno i Đoković je već u narednom gemu došao do seta i smanjio na 2:1.

Četvrti set je počeo još bolje za Novaka. Napravio je dupli brejk na startu, poveo sa 4:0 i onda samo do kraja seta čuvao prednost. Pretio je Siner u momentima kada je Novak servirao za set, imao je dve brejk šanse, Đoković je propustio i dve set lopte, ali ne i treću i uveo je meč u peti set.

I na startu petog Novak je opet napravio brejk, a potom ga potvrdio uz nekoliko maestralnih drop šotova.

Napao je Novak servis Sinera ubrzo ponovo i ponovo došao do brejka u kojem je odigrao jedan neverovatan potez iz potpune defanzive, koji je izazvao ovacije i oduševljenje čitavog stadiona.

U narednom gemu Novak je odservirao za meč i došao do velike pobede i pokazao kakav je šampion!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    5. jul 2022 | 17:57

    Sram bilo svakog Srbina koji kaže nešto loše za Novaka,koji su uspesi vas kritičara, koliko ste blizu sa svojim uspesima Novaku,sedite u vašim stančićima i kritikujte daleko bolje od sebe, sve praštate osim uspeha, idemo Novače ima i nas normalnih koji znaju koliko vrediš💪💪💪

  • Mujo

    5. jul 2022 | 17:13

    Preterujete sa kritikom Novaka i definitivnim stavovima. Prvo sto nije zasluzio kritiku kao covek, a drugo mec je jos uvek u toku. Napred do pobede.

  • Ja, pa ja

    5. jul 2022 | 17:57

    Opustite se. Preokrenuce. 2:0 je najopasniji rezultat. Neka strepi Siner. Nije gotovo dok Kralj ne kaze da je gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA