Siner objasnio trenutak kada je počeo veliki Novakov preokret: "Tada me je slomio"

Italijan otkrio da pad u četvrtom setu nije uticao na njega

  • 1
Janik Siner

Foto: Tanjug / AP

Bio je Janik Siner blizu velikog uspeha koji je malo kome polazio za rukom. Samo jedan set ga je delio od pobede nad Novakom Đokovićem i plasmana u polufinale Vimbldona, ali nije uspeo. I on je poklekao ispred Noleta. Na konferenciji za medije nakon meča Italijan je objasnio i kada je krenuo veliki preokret.

Kao ključni detalj od kog je počeo veliki Novakov preokret, Siner je istakao treći poen u četvrtom gemu trećeg seta. Upravo tada je Novak došao i do brejka, koji mu je doneo i prvi set na meču, a onda i veliki preokret.

- Igra se u pet setova. Kada vodite 2-0, svaki set igrate na najbolji način. U trećem setu sam servirao, bilo je 0:15 i poslao sam forhend u mrežu, 0:30. Onda je odigrao dobar poen. Umesto 15:30, bilo 0:40 i tada me je slomio. Od tog poena igrao je bolje. Kao što sam rekao, peti set sam odigrao na pravi način. Morao sam da uradim nešto više od toga, pošto je diktirao poene. To je to.

Pred sam kraj četvrtog seta Siner je pao pokušavajući da stigne jedan Novakov volej. Malo je iskrenuo skočni zglob, ali je nakon meča istakao da ga to nije puno omelo.

- Iskrivio sam skočni zglob, levi. U početku sam osećao bol. Bio sam malo uplašen, ali posle sam se osećao okej. Bio sam oprezan prva dva poena... Dobro sam bio, osećao sam se dobro.

Siner je vodio sa 2:0, Novak je bio na "konopcima", ali se izdigao i preokrenuo. Italijan je posle meča rekao da je dao sve od sebe.

- Samo sam pokušao da nastavim. Mislim da sam igrao dobro. Znao sam da će se nešto promeniti, pa sam pokušao da budem pripremljen za to. Sigurno je da kada osvojite prva dva seta budete pozitivni. Čak i ako bude 2-2, u istom ste položaju kao rival. Mislim, obojica moramo da igramo peti set. Dao sam sve od sebe. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i igrati još bolje.

Đoković i Siner su tokom ranije faze turnira i trenirali zajedno, pa je Italijan objasnio koje su prednosti i mane toga.

- Imamo sličan stil tenisa. Volim da treniram sa njim, dobro udara loptu. Sa jedne strane, to vam može pomoći, znaš šta da očekuješ. Sa druge strane, onda i jedan drugom znamo slabosti. Nakon zajedničkih treninga, obojica smo dobijali mečeve.

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    5. jul 2022 | 22:17

    Sinac,dobar si i bices jos bolji,ali izgubio si od najboljeg ikada koji je drzao reket u rukama,to ti je jedino objasnjenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA