≫ 

Novaka opet pitali o US openu i zabrani, on odgovorom zapušio usta novinaru

Đoković ističe da je fokusiran samo na Vimbldon

  • 0
Novak Đoković, Vimbldon Printskin: Youtube/Wimbledon

Novak Đoković je ponovo pokazao kakva je mentalna gromada, pošto je savladao Janika Sinera u pet setova, nakon što je gubio sa 2:0 u setovima.

Usledio je veliki preokret, kako samo to Novak ume, koji je po sedmi put u karijeri preokrenuo na Grend slemovima kada je gubio sa 2:0 u setovima.

Posle meča Novak je istakao da je jedan od najbitnijih momenata bio start trećeg seta.

- Uzbudljivo je bilo deo ovog meča. Pronašao sam ritam kada sam ga brejknuo na startu trećeg seta. Uvek sam verovao da mogu da se vratim i znao sam da će start trećeg seta biti ključan. Siner nije imao šta da izgubi kada je počeo meč, ali kada je imao 2:0, imao je mnogo toga da izgubi i osetio sam to - rekao je Novak.

Đoković se dotakao i situacije u svlačionci kada je na 2:0 u setovima otišao da "ohladi glavu" i popriča sam sa sobom.

- Bio je to živahan razgovor, pozitivan. Koliko god vam izgleda lažno, dobijete nešto ako sebi dajete pozitivne afirmacije. Nekada ne funkcioniše, ovoga puta jeste.

Novak se dotakao i pada u prvom setu, kada je imao priliku za 5:1, a onda je usledio veliki pad u njegovoj igri.

- Igrao sam protiv vetra na 4:2 i momentum se promenio. Počeo sam da sumnjam u svoje udarce, a on je imao samopouzdanje da istupi i da bude agresivan. Bio sam pasivan, on je čitao moje servise, a ja sam bio u defanzivnom režimu.

Novaka su još jednom pitali o US openu i zabrani da učestvuje kako trenutno stvari stoje, jer nije vakcinisan, ali on nije želeo da se upušta u tu priču.

- Šta će biti posle Vimbldona je nepredvidivo, trenutno sam fokusiran ovde - rekao je Novak i tako stavio tačku na tu temu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA