≫ 

Ruskinja sa kazahstanskim pasošem u finalu Vimbldona: Ribakina nije "zabranjena", igraće za titulu u Londonu!

Ona je danas na Centralnom terenu počistila Simonu Halep iz Rumunije

  • 4
Elena Ribakina Foto: Tanjug - AP

Kakva pobeda Elene Ribakine, možda i jedna od najvećih u svojoj karijeri! Ruska teniserka koja nastupa pod kazahstanskom zastavom, zbog čega joj je ujedno i omogućeno da nastupa na ovogodišnjem Vimbldonu se plasirala u finale i boriće se za titulu, pošto je danas savladala Simonu Halep iz Rumunije u dva seta - 2:0 (6:3, 6:3).

Meč između dve teniserke potrajao je svega nešto više od sat vremena, a Halepova je prikazala zaista slab nivo igre, pravila je previše grešaka, a naročito na servisu, gde je imala skoro dvocifren broj duplih grešaka, tačnije - devet.

Sa druge strane, rođena Moskovljanka to nije mogla da joj oprosti, igrala je veoma skoncentrisano, čvrsto i zasluženo je obezbedila meč u borbi za titulu sa Ons Žaber, koja je ranije danas savladala Tatjanu Mariju iz Nemačke u tri seta na Centralnom terenu.

Trenutno 23. teniserka na planeti je bila autsajderka protiv Halepove, ali je odmah na startu pokazala da se nalazi u boljem ritmu, pošto je stigla do uvodnog brejka, a potom je u nekoliko navrata mogla da stigne do još jednog. Bilo kako bilo, drame nije bilo i pripao joj je uvodni set.

U drugom setu slična priča, dupla greška dala je Ribakinoj prednost, koju je ispustila nakratko u četvrtom gemu, ali je ribrejkom uspela da se vrati na pravi put i dokrajči započeti posao.

Veliko finale na programu je u subotu od 15.00 časova, a meč će se igrati na Centralnom terenu, koji ove godine slavi vek postojanja.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    7. jul 2022 | 19:14

    Iz inata da osvoje i ona i Djokovic.

  • Kum Žoržo

    7. jul 2022 | 18:52

    Ako osvoji turnir pisaće Kazahstanska teniserka uzela pehar. Kraj priče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA