Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadal ogorčen na organizatore, "nameštaju" ga na Đokovića: Ovo ima samo na Vimbldonu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drugi reket sveta neće biti i drugi nosilac u Londonu, zbog formule kojom se određuju nosioci

  • 3
Novak Đoković i Rafael Nadal Rafael Nadal i Novak Đoković su prošle godine odigrali epsko polufinale u kojem je slavio Srbin; Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal je sa velikim nezadovoljstvom prokomentarisao predstojeći žreb za Vimbldon, gde će biti treći nosilac, iako je drugi reket sveta.

Šampion Rolan Garosa će zbog drugačijih pravila koja važe samo u Londonu, biti treći nosilac zbog specifične formule koja određuje glavne favorite turnira, a koja se ne vodi samo ATP rang listom.

Tako postoji 50 odsto šansi da Nadal naleti na Đokovića u polufinalu, a druga opcija je Rodžer Federer, koji će na Vimbldonu biti drugi nosilac, zbog uspeha na turnirima na travi, a peharom u Haleu nadmašio je Nadala na rang listi Vimbldona.

Špancu se to nije svidelo.

- To je uobičajena stvar. Vimbldon je jedini turnir u godini gde oni rade sa nosiocima šta im je volja. Kako god da bude, nevažno da li sam drugi ili treći nosilac, moraću da budem najbolji i boriću se za svaku pobedu. Jedini što mi se čini da nije u redu je što se to radi samo na Vimbldonu. Ne odnosi se samo na mene, već i sve druge. Oni ne poštuju status koji su igrači stekli tokom sezone - poručio je Nadal.

Od vimbldonske formule profitirao je Rodžer Federer koji će u Londonu biti drugi nosilac. Međutim, on smatra da mu to ne menja mnogo šanse.

Rodžer Federer, ATP Hale Foto: AP/Tanjug

- Ne pravi razliku to da li je Rafa u mom sektoru žreba ili ne. Pretpostavljam da možete da kažete kako ću izbeći Novaka u polufinalu. Međutim, do toga je još dug put. To mi samo pomaže da bolje planiram i to je sve - kaže Federer.

S druge strane, Nadal smatra da je Vimbldon, bez obzira što statistika kaže da ga u poslednjih 16 godina osvajaju isključivo igrači iz Top 4, turnir na kom najlakše može da dođe do iznenađenja.

- Pretpostavljam da su Federer i Đoković favoriti, a onda ti mladi igrači koji igraju dobro. Videćemo koliko su spremni da se takmiče. Ovo je poseban turnir, drugačiji od svih i postoje veći izgledi za iznenađenja. Ovo je jedinstven turnir - zaključio je Nadal.

Vimbldon počinje 1. i završava se 14. jula. Lista nosilaca zvanično će biti objavljena u sredu 26. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan233

    25. jun 2019 | 14:25

    Smem se kladit u zivot da ce Djokovic I Nadal biti u istoj polovini zreba.Zasto se toliko stima za Federera.Federerova igra je tako dosadna,bez duzih razmena,samo gleda kako izac na mrezu

  • Panic

    25. jun 2019 | 14:32

    Do polufinala ce ispasti i federer j djokovic sve se sada matematicki igra ili namestaljke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA