Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak prozvao Vimbldon zbog spuštanja Rafe na 3. nosioca: Rodžer je najveći svih vremena, ali...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nole stao uz Rafu, doduše pomirljivim tonom

  • 1

Rafael Nadal dobio je podršku Novaka Đokovića, posle kritika na račun koncepta žrebanja nosilaca za Vimbldon.

Rafa je u ovom slučaju žrtva formule prema kojoj se nosioci baziraju prema prethodnoj formi na travi, pa je on treći, iza Rodžera Federera i Novaka Đokovića, iako je 2. na ATP listi.

Vimbldon je jedini Gren slem koji odstupa od šablona za određivanje nosilaca u skladu sa ATP i WTA listom, pa je burno reagovao Nadal.

- To je njihov izbor, bolje je biti drugi nego treći, ali ako su tako odlučili, poštovaću. Samo ne mislim da je dobro što jedini se drže svoje formule i odskaču od standardnog plana - rekao je Nadal, koji je prošle godine poražen u polufinalu od Đokovića.

 

Novak se potom oglasio i rekao da razume frustraciju svog velikog rivala.

- Tako je u njihovim pravilima, i moramo to da poštujemo, iako je malo iznenađujuće, da budemo iskreni. Rodžer je najveći svih vremena, osvojio je najviše vimbldonskih titula, ako neko zaslužuje, to je on. Ali u isto vreme, Nadal je drugi. Ali tako je kako je - rekao je Đoković.

Listu nosilaca možete pogledati ovde, a pored Đokovića, Srbija ima još dva nosioca u glavnom žrebu. Laslo Đere je 31. nosilac, a Dušan Lajović poslednji - 32. favorit turnira, što im omogućava duele protiv tenisera koji nisu među nosiocima u prva dva kola. Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, a titulu u muškom singlu brani Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA