≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ko je rival Đokovića u 1. kolu Vimbldona: Otišao sa sopstvene svadbe da igra teniski meč!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Filip Kolšrajber će biti prva prepreka za branioca trofeja, a slična situacija bila je pre nekoliko godina

  • 0

Novak Đoković će u 1. kolu Vimbldona igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera i može se reći da je imao pakleno težak žreb. Branilac titule dobio je jednog od najtežih rivala za prvo kolo, pošto je iskusni teniser jedan od boljih igrača na travi, gde ima i jednu titulu (2011. u Haleu), a dva puta je igrao i finala na travi (u Haleu 2008. i u Štutgartu 2016. godine).

NAJBOLJE IGRA KOD KUĆE, SA NOVAKOM IGRAO 12 PUTA

Indian Wells Tennis Filip Kolšrajber; Foto: Tanjug/AP

Od 8 ATP titula koje je osvojio, Kolšrajber je 5 osvojio u Nemačkoj, a dve u Kicbilu u Austriji, gde inače i živi.

Kolšrajber je rođen u Augzburgu 16. oktobra 1983. godine, ima 35 godina, ali i dalje igra u dobroj formi. Trenutno 57. igrač sveta, u karijeri je osvojio ukupno 8 titula i bio je u još 10 finala. Tokom karijere zaradio je od tenisa 12.618.056 dolara.

Najbolji plasman u karijeri bio mu je 16. mesto (2012. godine), a ove godine ima skor od 17 pobeda i 15 poraza.

Protiv Đokovića je u karijeri igrao 12 puta, a Srbin ima 10 pobeda i dva poraza. Ove sezone igrali su tri puta.  Nemac je iznenadio Novaka u Indijan Velsu, gde je slavio sa 6:4, 6:4 u 3. kolu turnira.

Kasnije su odigrali još dva meča na šljaci, gde je Đoković bio bolji. Najpre u Monte Karlu, gde je viđena velika borba u 3. kolu turnira, kada je Novak dobio sa 6:3, 4:6, 6:4, da bi u Rimu Nole bio ubedljiv sa 6:3, 6:0 u osmini finala.

Ima odličan jednoručni bekhend, dobru igru sa osnovne linije, ali i odlične voleje i slajs udarce, koji na travi mogu biti odlično oružje. Upravo je na Vimbldonu i ostvario najbolji rezultat kada je u pitanju učešće na Gren slem turnirima, kada je 2012. godine došao do četvrtfinala. U svim ostalim Gren slemovima stizao je najdalje do 4. kola.

OŽENIO SE NA DAN KADA JE IGRAO MEČ

Lena Alberti Lena Alberti, supruga Filipa Kolšrajbera; Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Najzanimljiviji podatak kada je Kolšrajber u pitanju jeste njegovo venčanje. On i njegova supruga Lena Alberti venčali su se 1. avgusta u Kicbilu, gradu u kome živi teniser. Kolšrajber je u to vreme bio branilac trofeja i ni sopstveno venčanje ga nije sprečilo da odigra meč.

Odmah nakon venčanja popodne je igrao protiv Uzbekistanca Deinisa istomina i izgubio je sa 5:7, 6:3, 6:1. Borba je bila brutalna i trajala je više od dva sata.

Posle meča je Kolšrajber otkrio i da je bolovao od gripa i da u njegovom "rezervoaru" više nije bilo energije, a novinari su ga pitali i da li planira medeni mesec nakon svadbe.

- Medeni mesec? Za sada, ništa nije potvrđeno. Tražimo neku dobru ponudu za decembar - rekao je Kolšrajber.

DOBRA TRADICIJA ZA ĐOKOVIĆA KADA IGRA S NJIM U 1. KOLU VIMBLDONA

Filip Kolšrajber, Novak Đoković Novak i Kolšrajber su u dobrim odnosima; Foto: Twitter.com/Kohlscribbler

Novak Đoković je i 2015. godine u prvom kolu igrao protiv Filipa Kolšrajbera. Tada je takođe došao kao branilac trofeja, što je slučaj i ove godine. Nema sumnje da se Novak nada da će se ponoviti ta 2015. godina, jer je posle pobede nad Kolšrajberom u 1. kolu nanizao pobede i na kraju odbranio titulu.

Kolšrajber je prošle godine na Vimbldonu poražen od Kevina Andersona, koji je kasnije igrao finale protiv Đokovića.

Iako je Nemac jedan od težih rivala za 1. kolo Vimbldona, nema sumnje da se Đoković raduje da bi ovako težak žreb mogao da znači i ponavljanje 2015. godine, kada je odbranio titulu u Londonu i po treći put osvojio Vimbldon.

VIDEO: Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA