≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kecmanović imao meč loptu za titulu, pa se raspao: Sonegu trofej Antalije! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dramatičan gubitak drugog seta se osvetio Kecmanoviću

  • 4

Naš talentovani teniser, Miomir Kecmanović, prvi put u karijeri dobio je priliku da igra finale Antalije, ali je u njemu poražen od Lorenca Sonega u tri seta 7:6, 6:7, 1:6.

Sonego je slavio posle velikog preokreta i skoro tri sata borbe, a Kecmanović je u drugom setu imao meč loptu na servis rivala.

Italijan je uspeo da se izvuče, izjednači u taj-brejku na 1-1 u setovima i onda u trećem razbije našeg tenisera.

Kecmanović, koji ima 19 godina, u ovaj meč ušao je odmorniji jer je meč polufinala odigrao u petak, za razliku od protivnika Lorenca Sonega, koji je zbog kiše igrao i u subotu. To je pomoglo srpskom igraču samo u prvom delu meča.

U drugom delu je Sonego pokazao da je zreliji i stabilniji i da Kecmanović još nije "preležao dečje bolesti", te da će morati da poradi na mentalnoj snazi da bi stizao do ATP titula.

Italijanski teniser vodio je dugu borbu protiv Karenjo-Buste, kog je pobedio brzo u nastavku, pa mu je to praktično bio trening za Kecmanovića.

 

Taj ritam iz meča sa Špancem mu je doneo prednost protiv Kecmanovića i čak je pri 5:4 imao tri set lopte, što je Miomir anulirao.

U taj-brejku, Kecmanović je bio taj koji je došao do dve set lopte, drugu je pretvorio u vođstvo - bilo je 7:6 (5)!

Drugi set se igrao gem za gem do 4:4. Sonego je odlično odservirao u sedmom gemu i bez izgubljenog poena ga uzeo, a u narednom opasno pripretio Kecmanoviću.

Indian Wells Tennis

Mark J. Terrill

Lorenco je osvojio prvi poen, a onda je Kecmanović postao nestrpljiv i izbacio je bekhend paralelu u aut za 0:30. U tom trenutku nije delovalo prijatno po srpskog igrača koji je nastavio da igra agresivno.

Osvojio je Miomir naredna dva poena posle velike borbe, a onda još dva jer Italijan nije izdržao u razmenama dovoljno dugo.

Jednom je pogodio mrežu, drugi put je poslao lopticu pored terena i to je bilo dovoljno da pritisak prebaci na svog rivala. Poveo je 5:4 i Sonego je servirao za ostanak u setu.

Miomir Kecmanović

Printskrin: Youtube/Sport Klub

Kecmanović je tada dobro izašao na mrežu posle drop-šota Italijana i pasingom ga prošao na mreži za 0:15. Ubrzo potom je stigao i do prve meč lopte, koju je Sonego poništio jakim servisom, a onda istim oružjem izjednačio na 5:5.

I baš na servisu je Kecmanović izgubio smirenost u 11. gemu jer je posle dva osvojena poena, napravio duplu grešku za 30:30, a servis je stao. Srećom, duboki udarci i jedan fantastičan forhend na liniju doneli su mu 40:30, a onda i 6:5.

Sve to je Sonego regulisao neverovatnim prvim servisom koji ga nije napuštao pa je i drugi set odlučen u taj-brejku. Dva razmenjena mini-brejka odmah na startu, pa nekoliko sjajnih udaraca i smeč donose Kecmanoviću vođstvo 3:2 na servisu Italijana.

Miomir Kecmanović

Foto: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Kecmanović je napravio ključnu duplu grešku za 5:3 u korist rivala, koji je nastavio da servira odlično i sa dva perfektna forhenda došao do 6:4 i dve set lopte. Jednu je Kecmanović spasao, drugu nije i Sonego je izborio treći set.

Tamo je Sonego bio mnogo bolji. Bilo je vidno da je koncentracija pala Kecmanoviću. Od nervoze kada sudija kaže "nec" na servisu, preko neuspelih čelendža i polumetarskih promašaja, njegov rival je bio jednostavno sigurniji.

To je materijalizovao u četvrtom gemu kada je imao dve brejk lopte, iskoristio drugu i onda rutinski servisom izdominirao u narednom gemu za 4:1, a onda i novim brejkom za 5:1.

Već tada je postalo jasno da će Sonego rutinski završiti posao i to je odmah u sledećem gemu i učinio za titulu u Antaliji.

(B.V, M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA