≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brutalan odgovor Novakovih navijača na priču kako je Ivanišević "pucao" po Srbima tokom rata (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigla je i reakcija fanova najboljeg tenisera sveta

  • 50
goran ivanisevic, devojka kokarda Foto: Guliver/ Vince Caligiuri/Getty Images

Izjava Gorana Ivaniševića, koju je dao Njujork Tajmsu u jeku rata u bivšoj Jugoslaviji, kada je opisao kako je svojevremeno iz zabave pucao iz mitraljeza i "zamišljao kako bi bilo dobro da su Srbi ispred njega.

Nema sumnje da je tada 22-godišnji Ivanišević podstaknut propagandom u ratno vreme od strane političara i medija dao zapaljivu izjavu, ne razmišljajući mnogo o njenim posledicama.

Zbog toga su je mnogi sada "iskopali" kada je postao jedan od trenera Novaka Đokovića tokom Vimbldona.

Međutim, Ivanišević je svojim ponašanjem u kasnijim godinama pokazao da je izjava plod pada pod uticaj propagande mladog momka koga je propaganda dovela u zabludu.

Novak Đoković, Goran Ivanišević Goran Ivanišević sa Novakom Đokovićem i Marjanom Vajdom; Printskrin: Instagram/djokernole

U narednim godinama Ivanišević je bio o jedan od najvećih navijača Novaka Đokovića, koji ga je podržavao i onda kada je delovalo da svi gube veru u njega.

Međutim, Đokovićevi navijači, kojima je zasmetalo što se izjava Ivaniševića iz 1993. ponovo pominje, imaju "keca u rukavu".

Naime, kao dokaz da Ivanišević nema ništa protiv Srba, priložili su fotografiju iz Melburna 2015. godine, na kojoj je sa navijačicom Srbije, čije je čitavo lice u bojama zastave Srbije. Na sve to, na glavi je imala četničku kokardu. I to ne bilo koju, već obeležje Dinarske divizije Momčila Đujića.

Zbog toga je Ivanišević bio stavljen na stub srama u Hrvatskoj svojevremeno u tamošnjim medijima.

VIDEO: Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iznogud

    2. jul 2019 | 12:41

    Od hrvata su jedino gori "objektivni" srbi...

  • Драган

    2. jul 2019 | 12:59

    Не упоређује неупоредиво !Хрватска нација је кроз историју показала свој лик и вредност :преко милион убијених Срба само што су Срби у току Другог Светског Рата ,где је било на десетине хиљада деце а у ОЛУЈИ асу истерали из својих домова 250 000 Срба и прогнали из Хрватске .Ко је то још урадио ??Сећам се изјаве Иванишевића,кад је био на врху снаге , да је рекао да побеђује зато што мрзи противника ?!?МРЖЊА ЈЕ БОЛЕСТ !Квалитет човека не ценим како се понаша према мени лично већ како се понаша уопште према људима .Ко је устању да мрзи било кога мрзиће и мене кад му затреба .

  • Deda Gile

    2. jul 2019 | 14:20

    Ljudi opametite se. Pa pre desetak dana mala hrvatica od 14 godina nam se sere na Vidovdan i vice "mrs srbi iz CG" da mali hrvati pobedu nad svojim vrsnjacimsla iz srbije proslavili skandiranjem " za dom spremni" pa zatim u Kninu natpis" mi htvati ne pijemo vina nego krvi od srbina". Pa malo li je za desetak dana. Oni koji su za Ivanisevica neka ga vode kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA